SEĆATE LI SE?

"Od obožavane žene, postala sam DEO POSLUGE": Nekada najzgodnijoj Jugoslovenki burna ljubav je uništila život

0

Vlatka Pokos je bila velika zvezda, poznata voditeljka i pevačica koja se povukla iz javnog života, a sada se vratila iz daleke Kanade.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Ona je osamdesetih i devedesetih godina bila jedna od najpoznatijih pevačica koju je zadesila tužna sudbina i naterala je da spakuje kofere u potrazi za novim životom.

 

Vlatka Pokos je počela kao članica Srebrnih krila, a nakon toga je otpočela i samostalnu karijeru, njene najpoznatije pesme su Metak i Ne tražim ništa. Uprkos velikom usponu, njen privatni život je bacio u senku karijeru, pa se tako o njenoj aferi sa bivšim mužem dosta pisalo.

 

Vlatka je još 2001. godina upoznala Josipa Radeljaka, ona je tada imala 31 godinu, a on 58. Njih dvoje su se i venčali, a ona je tek 2010. u svojoj knjizi opisala probleme kroz koje je prolazio njihov brak.

Od obožavane žene koja je dobijala crvene ruže i poruke, postala sam deo posluge koja se sa mora vraćala u automobilu sa prtljagom

Njena autobiografija je doživela veliki uspeh, a jedan detalj je privukao dosta pažnje. Naime, na večeri kod Petra Graša na kojoj je bila i Ivana Banfić sa svojim suprugom, desio se zamalo skandal. Vlatka je okrivila Ivanu kako sve vreme posmatra njenog supruga Josifa, čak mu je i nešto šaputala na uvo. zbog ovoga, Vlatka je sutradan napravila ljubomornu scenu na koju je Josip jako burno i nasilno reagovao.

Oni su se često svađali i razilazili, a konačan razvod je usledio 2007. godine nakon čega se Vlatka odselila u Kanadu, kako sama kaže, zbog egzistencijalnih ali i zdravstvenih razloga.

 

Još jedna njena veza je privukla mnogo pažnje, to je bila romansa sa manekenom Ivicom Biljanom, a kako on živi u Kanadi, vezu su održavali na daljinu i raskinuli. Ivica je izjavio jednom kako je Vlatka jako ljubomorna i da ga je kontrolisala.

 – Život me naučio da ništa nije definitivno, ali istina je da sam već duže planirala povratak u Evropu. Iako Kanadu i dalje smatram fantastičnom zemljom s najljubaznijim ljudima na svetu, ipak sam bila usamljena, što nikada nisam skrivala. Ni klima nije najbolja kad se uporedi s našom, to su dva najveća razloga. Nedostajao mi je moj život, prijatelji, pa i javni posao – koliko god ponekad bio neugodan i težak  – rekla je ona o povratku u Evropu.

 

Vlatka je otkrila i da je za njenu liniju najviše zadužen voće i povrće koje čini 80 odsto njene ishrane, a uz to obožava i ribu. Dodala je i da je dobra genetika ipak dosta zaslužna, ali i aktivno bavljenje sportom, kao i to da čim primeti da se ugojila, odmah izbaci hleb. O estetskim korekcijama je imala posebno mišljenje i jasan stav.

– Nikad nisam pomišljala na to iako su me, ne biste verovali, u mojim ranim dvadesetima nagovarali na operaciju nosa jer, eto, nije savršen, što god to značilo. Verujem da nas male nesavršenosti čine posebnima i jedinstvenima te da uvek možemo i trebamo izvući maksimum iz onoga što nam je priroda dala. Podr­žavam i razumem male estetske korekcije, ali bolesno je ono što se danas događa u svetu. Strano mi je videti sve te žene, poput Kim Kardašijan, bez karaktera i stila koje već u vrlo ranoj dobi počnu da koriste botoks ili filere. Da ne govorim o degutantnim predimenzioniranim zadnjicama i usnama. Mediji to veličaju kao nešto lepo. Ne, nije to lepo. Te devojke izgledaju uniformisano i priglupo – zaključila je Vlatka.

 

 

makonda-tracker