niste znali ovo

GLEDALI SMO IH U "UBICAMA MOG OCA", ALI TO NIJE SVE: Marko Janketić otkrio šta ga posebno veže sa porodicom Vuka Kostića

1

Marko Janketić je podelio detalje o sebi koje publika nije znala

foto: screenshot k1
foto: screenshot k1

Glumca Marka Janketića ne viđamo često u medijima, a sada je objasnio i zašto.

 

Smatram da je sve što imam da kažem najbolje da prenesem na sceni u pozorištu ili ispred kamere u seriji ili na filmu – rekao je glumac Aleksandri i Bošku u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.

 

Nikada mi nije prijatno da se slikam za novine, jer ne umem da poziram. Ljudi to uče godinama i to im je posao.

 

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

 

Otkrio je i da sve češće beži u prirodu i da mu gradska vreva sve više smeta.

 

Sve više žudim za prirodom. Beograd je postao nepodnošljiv kada je u pitanju gužva i trudim se da kad god mogu negde pobegnem. Nedavno sam se vratio iz Crne Gore, 13 dana sam bio tamo i uživao. Moj otac i otac Vuka Kostića bili su najbolji prijatelji, i igrali su zajedno u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sada Vuk i ja nastavljamo tu tradiciju. Često smo zajedno u našem zavičaju, u Crnoj Gori. To nas opušta i u tome uživamo – kazao je na K1 Janketić i najavio petu sezonu serije „Ubice mog oca“ u kojoj igra sa svojim dobrim prijateljem Vukom Kostićem.

 

Vuk Kostić
foto: ATAImages

Sa nestrpljenjem, kako je rekao, očekuje i premijeru filma „Toma“ i jedva čeka da ga i publika vidi, jer je kako kaže to svojevrsna saga o nekom starom dobrom vremenu, vremenu pravih boema.

 

Igram Miku Antića, grubijana nežnog srca. Tata se družio sa njim i on je jedan od mojih omiljenih pesnika. Volim poeziju. Film „Toma“ je priča o starom Beogradu, o Beogradu Tome Zdravkovića, Zorana Radmilovića... Bojim se da takvog Beograda više nema i da ga neće biti – rekao je poznati glumac u „Kec na jedanaest“.

 

Kao anegdotu sa gledaocima je podelio pod kojim je imenom bila poznata srednja škola koju je pohađao.

 

Svi znaju čuvenu beogradsku srednju školu koju su zvali EPŠ – „eventualno poslednja šansa“, a moja je bila DPŠ – „definitivno poslednja šansa“ – sa osmehom je kazao Marko Janketić. – Pohađao sam Drvno-prerađivačku srednju školu i jedno vreme sam se bavio izrađivanjem stilskog nameštaja. Ko zna... Možda ću se nekada ponovo baviti time. Uživao sam u tome.

 

 

makonda-tracker