karijeru je započela u četrdesetim

Počela je IZ BESA, a postala najprestižnija u svetu mode: Slavna dizajnerka slavila 73. rođendan u neobičnom kompletu

0

Vera Vang je kraljica venčanica, njeno ime je sinonim za raskošne haljine koje su želja svake žene na planeti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vera Vang je nedavno proslavila 73. rođendan i verovali ili ne, dobro ste pročitali, ova žena je rođena 1949. godine, a kada je vidite, dali biste joj duplo manje godina.

 

Ona je svoju karijeru počela istorijom umetnosti, tačnije to je studirala na prestižnom koledžu, a paralelno se bavila baletom i umetničkim klizanjem, a čak je zajedno sa partnerom zauzela peto mesto u konkurenciji juniorskih parova na prvenstvu SAD 1968. godine.

 

Ona si nije zadržala na ovome, pa je kasnije počela da dizajnira kostime za klizače, a onda je nakon 15 provedenih godina u časopisu Vuž dala otkaz i postala dizajner Ralfa Lorena.

 

Jednom prilikom je otkrila da je inspiracija za venčanice nastala iz frustracije. Naime, kada je trebalo 1989. da se uda za Artura Bekera, bila je previše iznervirana malim izborom venčanica, te kako nije uspela da pronađe odgovarajuću, rešila je da skicira svoj model iz snova i sašije. Ta venčanica je koštala 10.000 dolara, a Vera je tada otkrila svoj novi životni poziv.

Mnogi su se čudili kako je imala hrabrosti da se oproba u modnoj industriji nakon 40. godine i započne nešto novo, a kreatorka je na to rekla:

 

- Posle 40? Možda sam mogla da počnem sa 20 ili 30 godina, ali mislim da u to vreme ne bih imala znanje koje mi je bilo neophodno da bih efikasno poslovao u poslu.

Vera Vang sada ima 73 godine i napravila je glamuroznu proslavu svog rođendana na kom je obukla lila komplet koji se sastoji od mini suknje, između ostalog, a mnogi bi rekli da to ne pristaje nekome ko ima njene godine, međutim, kad ovako izgledate, možete da nosite bilo šta. I da, odeća nema starost!

 

 

makonda-tracker