redak slučaj

Srpska glumica privedena zbog table bromazepama?!

0

Kako su javili domaći mediji, popularna glumica iz serije "Klan" privedena je u Kraljevu jer su policajci kod nje pronašli bromazepam za koji nije imala recept.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Prema pisanju domaćih medija, policija je glumačku ekipu presrela tako što im je automobilima presekla put, posle konferencije za štampu koja je usledila odmah nakon što je odigrana predstava “Ustav”.


Osim što je samo presretanje glumačke ekipe nakon odigrane predstave prilično neuobičajena situacija, buru na mrežama izazvao je detalj da je bromazepam, inače lek koji je u širokoj upotrebi u Srbiji, okarakterisan kao opojna droga, piše Nova.

 

Na društvneoj mreži Tviter pojavila se potvrda o privremeno oduzetim predmetima, gde se navodi ime glumice Milene Božić, koju šira publika zna po ulozi u seriji "Klan".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milena Bozic (@bozicmilena)


Kako je istakao advokat Ivan Simić, ukoliko je u pitanju manja količina psihoaktivnih ili kontrolisanih supstanci, što su pravni termini za drogu i lekove, okrivljena možda neće biti gonjena.


Ukoliko je u pitanju manja količina koja je za ličnu upotrebu, a ne za prodaju, najčešće se i primenjuje načelo oportuniteta, što znači da tužilaštvo sklapa sporazum sa okrivljenim i odustaje od gonjenja koji uplaćuje određenu sumu novca — istakao je.
 

 

makonda-tracker