borba i tuga ujedno

"Dobra udovica je samo mrtva udovica": Nikolina Pišek odgovorila bivšem svekru, na Instagramu napisala BOLNU poruku

1

Nakon smrti supruga Nikolina Pišek prolazi kroz vrlo težak životni period, a veliku podršku dobija od mnogih ljudi putem društvenih mreža

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Iako nije želela da se sa bivšim svekrom, Mišom Grofom, prepire preko medija, Nikolina Pišek je na posletku pod ogromnim pritiskom odlučila da se na neki način brani od napada koje joj svakodnevno upućuje otac njenog pokojnog muža.

 

Tek što je prošlo 40 dana od smrti Vidoja Ristovića, život hrvatske novinarke se pretvorio u pravi pakao.

 

 

Osim što je ostala sama, sa malim detetom bez posla i stalnih primanja ona je bila i meta kritika i raznih, kao kaže, neistinitih navoda bivšeg svekra.

 

Usled toga, ona je odličila da sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podeli svoje viđenje cele situacije i time na neki način stavi do znanja svima da i ona ima šta da kaže.

 

 

Nikada se nisam nadala da ću postati regionalni fenomen. Niti da će se pozicija žena na Balkanu iščitavati kroz moju situaciju. Ali, da, tu smo…
Kažem “tu smo” jer mi je inbox pun stravičnih priča žena koje su prolazile isto šikaniranje, a njihova borba za djecu je predstavljena kao nepoštovanje obitelji preminulog. Dobra udovica je samo mrtva udovica. Deca su nebitna, GREŠKA koja se dogodila putem… “Greška” koju je moj suprug obožavao i kojoj je skidao zvijezde s neba. Ne smijem napisati što bi učinio da zna za postupke svoga oca, kažnjivo je samo i napisati. No, istina je kao voda, pronadje put i kroz neprobojne gudure i izadje bistra i čista na svjetlo dana. I kada govoriš istinu, ne moraš razmišljati što si kome rekao, svima govoriš isto
- napisala je ona.

 

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Domaći i strani mediji su pisali i o tome da je ona zapala u dugove, jer sada mora da plaća ratu za vilu u Zagrebu, zbog čega će morati da rasproda nakit, među kojim je i prsten koji je dobila od supruga kao verenički poklon.

 

Ipak, Nikolina nije žena koja će da se tek tako preda. Zarad deteta i istine ona će se boriti, što poručuje i ovom porukom koju je postavila na društvenim mrežama. 

 

 

makonda-tracker