zaboravljeni portret

Zavoleli smo je u ulogama baka: Radmila Savićević u mladosti je bila LEPOTICA kakva se retko viđa

0

Šarmantna glumica proslavila ulogama baka koje gunđaju, a malo je poznato da je na početku karijere bila lepotica bez premca

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kada čujete ime Radmile Savićević, pred očima vam je najverovatnije Riska iz "Srećnih ljudi" koja užurbano ide po kući i gunđa zbog nemara svojih ukućana. Ili majke Vuke u "Pozorištu u kući" koja donosi raznorazne đakonije iz svojih udaljenih Pržogrnaca.


Uvek nasmejana glumica osvajala je svojom beskrajnom harizmom i dobrim raspoloženjem, a u mladosti i lepotom. Celog života je uživala je beskrajnu naklonost publike, pre svega zahvaljujući ulogama u pomenutim kultnim serijama i legendarnom ostvarenju "Kamiondžije".

 

Njene uloge mnogima su ostale u lepom sećanju pre svega jer je u drugoj fazi svoje karijere harizmatična Radmila igrala uglavnom majke i bake, starije žene iz naroda kojima je najvažnije da je stomak pun i da su deca nasmejana.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen


Međutim, u mladosti ona se nije mnogo razlikovala od svojih holivudskih koleginica iz tog vremena. Kada je bila samo mlada glumica na putu ka zvezdama, Radmila Savićević izdvajala se i velikom lepotom.


Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica.

 


Radmila je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine. Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

 

 

 

makonda-tracker