Godišnjica smrti

Svi je znamo i volimo kao Risku Golubović: Radmila Savićević je bila cenjena umetnica, a imala je OVE istaknute uloge

0

Ostala je upamćena kao vrsna glumica i komičarka. Njene uloge i skečevi se i danas prepričavaju. Često je igrala uloge žena iz naroda i zbog toga osvojila srca publike.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Glumica Radmila Savićević iza sebe je ostavila brojne uloge po kojima je svi pamtimo, a danas se navršava 20 godina od njene smrti. 

 

Ona je bila izvrsna glumica i komičarka, a mlađa televizijska publika je pamti po upečatljivoj ulozi Ristane Riske Golubović iz serije "Srećni ljudi" koja dočarava lik žene iz naroda. Zbog toga je pobrala mnoge simpatije, a njene replike iz epizoda se i danas citiraju. 

 

Radmila Savićević
foto: Prinstkrin

 

Pored ove uloge Radmilu publika pamti i po ulozi Violete u seriji "Kamiondžije". Sa tim likom ona je dočarala neobrazovanu, agresivnu, snažnu i dobrodušnu ženu iz naroda koja je bila zaljubljena u Paju Čuturu. U narodu je ostala upamćena scena kada ona nagovara Jareta da je uda za Paju. 

 

 

Glumica je ostala upamćena i po ulozi Vuke Petrović - majka Vuke koja je kasnije ostala često pominjana u njenoj karijeri jer su pošto su je sa svakim narednim ulogama svi analizirali kroz taj lik. Ona je tumačila ženu koja je prostodušna, molostiva i poštena. Najveće mesto smeha bilo je upravo kada je majka Vuka dolazila u sukob sa svojom prijom iz Beograda. 

 

Ona se pojavila i u još jednoj popularnoj domaćoj seriji u kojoj je ostavila takođe zapažen trag - kao sekretarica u "Boljem životu". 

 

U kojim ulogama vi pamtite Radmilu Savićević?

 

 

makonda-tracker