dobro ga se sećamo

Očarao je Jugoslovenke kao jedan od Otpisanih: Misteriozni nestanak najlepšeg Kraljevčanina našeg filma

0

Decenijama se ništa nije znalo o glumcu koji je obeležio jednu eru jugoslovenske kulture

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kraljevo je dalo našoj kulturi mnogo uspešnih i uticajnih ljudi, a pored muzičara i pevača brzo se izdvojio veliki broj glumaca. Samo neki od najpopularnijih su Marko Nikolić, Lidija Vukićević, Nebojša Dugalić i Aleksandar Srećković Kubura.


Među onima koji su u svet filma zakoračili došavši iz grada na trima rekama bio je i glumac Vladan Holec, koji je rođen u Kraljevu 23. januara 1947. godine.

 

Prvu ulogu zabeležio je 1971. godine, kada je u seriji "Čedomir Ilić" igrao Radojevog druga, a potom su usledile uloge u italijanskom filmu "Mrtvi su živi", "Valter brani Sarajevo" i drugima. Najpoznatiji je kao Mile u kultnoj seriji "Otpisani", gde je vrlo vrzo skrenuo pažnju publike, a s posebnim simpatijama su ga gledale pripadnice ženskog pola.

 

Vladan Milašinović, Vladan Holec
foto: Youtube Printscreen

Iako je počela maltene vrtoglavo, njegova karijera trajala je, zapravo, veoma kratko — poslednja Vladanova uloga je ona u filmu "Sudbine" 1978. godine, partizanskom ostvarenju čiju režiju potpisuje Predrag Golubović.


Sledeći put kada se za glumca čulo bilo je tek 4. novembra 2004. godine, kada je preminuo u Los Anđelesu, a do danas su poslednje decenije njegovog života ostale obavijene velom misterije.

 

Vladan Milašinović, Vladan Holec
foto: Youtube Printscreen

Tako nije poznato kada se i zašto tačno glumac našao u Americi, a još jedno pitanje na koje nema odgovora jeste zbog čega je na početku karijere on potpisivan kao Vladan Milašinović, a od 1974. godine kao Vladan Holec.

 

 

makonda-tracker