VOLI TIHE POSLOVE

"To radim da NE POSTANEM alkoholičarka ili narkomanka": Tanja Bošković otkrila kako glumci postaju BOEMI i POBEĐUJU SEBE

0

Tanja Bošković je naša proslavljena glumica koja već godinama uživa u penziji, ali ne prestaje da oduševljava svojim izgledom i šarmom.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Tanja Bošković je svojom glumom ostvarila veliki uspeh i napravila značajnu karijeru, a ipak, ljude je često zanimao i njen privatni život.

 

Glumica je nedavno osvojila prestižnu nagradu Žanka Stokić i time dodala krunu svojoj bogatoj karijeri.

Ona je sada otkrila zašto i dalje radi i ne može da napusti glumu kao posao.

 

- Od gluposti i od lude glave. Ne mogu da kažem 'ja ne mogu'. Vezana sam za moje kolege. Mi od ovoga ne živimo samo materijalno, već i duhovno. I kada mi dođe da kažem da ne mogu, zastidim se i posmislim da je možda nekome baš tog dana potrebno 'to nešto'. To je preterano, to nije dobro ni za zdravlje, ni za živce - rekla je glumica.

 

Tanja je podelila i to da joj kućni poslovi pomažu dosta kad je mentalno zdravlje u pitanju.

 

Tanja bOŠKOVIĆ, Tanja Bošković
foto: Damir Dervišagić

- Da ne bih postala narkomanka ili alkoholičarka uzmem da spremam kuću. Tihe poslove, ne uključujem usisivač, mada sam često bila u toj napasti. Čitanje mi ne ide od ruke u kasnim satima, mora fizički da se desi nešto. Komplikovan je ovaj zanat, lako nam je se popeti u visoki adrenalin, ali nikada ne naučimo da izađemo iz uloge. Jako je teško izvući se iz velikog adrenalina, tad se postaje boem. Nije to lako, ali je divno. Dešavaju se predstave kada ceo ansambl radi to zajedno. Recimo posle 'Ljubavnog pisma', predstave koju igramo preko dvadeset godina, mi sedimo zajedno i razgovaramo. I tako se najbolje spusti to na pravu meru. Vi glumca možete da ubijete lošom rečju ili pogledom koji je upućen sa nipodaštavanjem. Možete duševno da ga osakatite za ceo život. O tome se sve manje misli - zaključila je ona.

 

Tanja Bošković važi za neposrednu i prirodnu javnu ličnost koja je svoju karijeru isključivo gradila na talentu, a slavna glumica iz braka sa rediteljem Dejanom Karaklajićem ima ćerku Lanu i sina Đorđa koji su takođe uspešni.

 

 

makonda-tracker