zanimljivo

"Varao sam ljude da bih zaradio novac": Mima Karadžić iznenadio priznanjem

0

Kada je bio tinedžer na razne načine se dovijao kako bi zaradio novac

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Mima Karadžić jedan je od naših najpoznatijih i najomiljenijih glumaca. Svojom harizmom i šarmom prikupio je simpatije publike, koja jedva čeka da ga gleda u nekom novom filmskom ostvarenju.

 

Ipak, kao dečak Mima je morao da se snađe ako je želeo da zaradi neki dinar za provod ili neko svoje zadovoljstvo. Zato je često tokom leta sa starijim bratom odlazio u Čanj.

 

 

Njegov brat je prodavao novine, ali pošto od toga nije mogao da zaradi novac Mima se dosetio drugog načina. Naime, on je kao sedamnaestogodišnji dečak došao na ideju da krene plažom i proda novine.

 

- Tada nije postojao nijedan kiosk, ja prođem do kraja plaže, prodam novine, na kraju sačekam dvadeset minuta, pola sata.

 

Mima Karadžić
Mima Karadžićfoto: Dragana Udovičić

 

Ljudi prelistaju novine, pročitaju i ostave ih, odu da se kupaju - rekao je Mima i dodao:

 

- U povratku ja pokupim te novine i onda ih prodajem drugima, tako da se jedne novine mogu prodati dva puta i usput ih prevarim - bio je iskren glumac.

 

Iako bi to mnogi okarakterisali kao prevaru, ovo se može shvatiti i kao njegova dovitljivost, ali i mudrost. A ovaj postupak može se pripisati i onoj čuvenoj srpskoj poslovici "Mladost ludost".

 

 

makonda-tracker