slavilo se dva dana

"Da smo se uveče upoznali, mogli smo se izjutra venčati": Detalji intimnog venčanja Mime Karadžića i mlade glumice

0

Iako danas važi za večitog neženju srpske javne scene, čuveni glumac nije uvek imao taj status

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Glumac Milutin Mima Karadžić (66) izgovorio je sudbonosno "da" 1992. godine, a budući da od početka karijere ne priča za medije mnogo o svom životu, on nije delio previše detalja o svom venčanju i braku.


Koliko je poznato javnosti, njegova supruga bila je Sunčica Đurić, koja je tada tek završila glumu u klasi profesora Vladimira Jeftovića u Prištini. Upoznali su se u Herceg Novom, gde je mlada glumica letovala, a njihov prvi susret dogodio se dan pre njenog povratka kući.

 

Znao sam da će tako biti. Da smo se uveče upoznali, mogli smo se izjutra venčati. Tako su mi uradili i otac, i deda — ispričao je Mima svojevremeno.


Par je najpre imao porodični ručak nakon ceremonije venčanja, zanimljivo, na dan glumčeve krsne slave — Aranđelovdan.

 

Mima Karadžić
foto: Dragana Udovičić

Bio je to mali, intimni porodični ručak — otkrio je on jednom prilikom.


Sutradan su u jednoj beogradskoj kafani radostan događaj proslavili s prijateljima.


Kada sam se ženio, kad sam sa tom devojkom krenuo u tu varijantu, onda je došao Aljoša Vučković i pitao me šta da mi glumci kupe. Šta mi nedostaje u kući, jer ja sam hteo da tada pravim žurku i da svi glumci Ateljea 212 dođu. "Šta da ti kupimo? Bata Stojković je rekao da će ti kupiti ledomat", rekao je Aljoša — prisetio se Mima jednom u emisiji "Kao sav normalan svet" i otkrio da je tražio da mu poklone nešto nematerijalno. — Niko mi ništa neće kupiti nego ćemo napraviti da svi glumci ponešto otpevaju ili odrecituju. Muci Draškić je držao govor i rekao da je žurka sjajna i da mi želi još veću žurku kad se budem razvodio. E, tu ga nisam poslušao, a mogao sam da napravim. Kum mi je bio Žarko Laušević.


 

 

makonda-tracker