ONA BAŠ ZNA DA BUDE OKRUTNA

KRALJICA konačno PRELOMILA: Hari i Megan ipak neće biti pozvani na jedan veoma važan događaj - a ovo je razlog ZABRANE

0

Izgleda da kraljica neće lako zaboraviti šta su Hari i Megan uradili. 

foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II zabranila je svom sinu princu Endruu, unuku princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl da prisustvuju proslavi koja će biti upriičena povodom njenog Platinastog jubileja, 70 godina vladavine.

 

Kraljica je saopštila da će svečanosti moći da prisustvuju samo članovi porodice koji obavljaju javne dužnosti.

 

- Posle pažljivog razmatranja kraljica je odlučila da će ovogodišnji tradicionalni nastup na balkonu u okviru "Trooping of the Colour", u četvrtak 02. juna, biti ograničen na Njeno Veličanstvo i one članove kraljevske porodice koji trenutno obavljaju zvanične javne dužnosti u ime kraljice - pisalo je u saopštenju koje je stiglo iz Bakingemske palate.

 

Kraljica Elizabeta II, Kraljica Elizabeta
foto: No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

 

Po svemu sudeći kraljicu još nije prošla ljutnja koju oseća prema princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl, koji su pre dve godine napustili dužnosti viših članova dvora i preselili se u Ameriku.

 

Zabrana se odnosi i na  vojvodu od Jorka koji se odrekao dužnosti zbog čina seksualnog nasilja.

 

Princ Hari, Megan Markl
foto: EPA-EFE / AAP / DANIEL POCKETT

 

Svečanost koja će se održati u Londonu narednog meseca, a koja predstavlja proslavu službenog rođendana kraljice Eliazbete, najaviće četiri dana proslave u njenu čast. Drugog dana juna na balkonu Bakingemske palate pojaviće se 18 članova kraljevske porodice a Elizabeta II koja je 29. aprila napunila 96 godina, veoma se raduje ovim događajima.

 

Na dan saopštenja ove odluke praunuk Elizabete II Arči Harison, sin Megan Markl i princa Harija, slavi treći rođendan. Kraljica je čestitala rođendan, što je objavljeno na zvaničnom Tviter profilu dvora, a čestitke su uputili i Kejt Midlton i princ Vilijam.

 

1 / 15 Foto: Eddie MULHOLLAND / AFP / Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker