oglasili se

Tvrde da PODRŽAVA RUSIJU?! Oglasio se RTS povodom Konstraktine fotografije o kojoj danas bruji cela Srbija

0

Nakon šokantnih tvrdi koje su osvanule na društvenim mrežama, RTS se odmah oglasio

foto: © ATA IMAGES
foto: © ATA IMAGES

Na zvaničnom nalogu Radio Televizije Srbije na društvenoj mreži Tviter osvanule su nove promotivne fotografije Ane Đurić Konstrakte, naše predstavnice na ovogodišnjoj Evroviziji. U pitanju su fotografije snimljene povodom praznika i koje su odmah napravile razdor između fanova na internetu.


Naime, Konstrakta je pozirala u crvenoj odeći pored korpe sa uskršnjim jajima, ispred lavora, svog zaštitnog znaka nakon spektakularnog perfomansa na Pesmi za Evroviziju. Ispred nje nalazi se još nešto: stočići u obliku latiničnog slova Z!

Ovo slovo, inače, koristi se da se označe ruska vojna vozila tokom rata u Ukrajini, zbog čega ga često ističu oni koji podržavaju Rusiju od izbijanja ovog sukoba. To je podstaklo spekulacije da Ana Đurić Konstrakta i RTS šalju javnu podršku Rusiji, a Javni servis odmah je izdao saopštenje tim povodom.


Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu — naglašeno je u saopštenju.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

 

 

 

makonda-tracker