savršenstvo

Modno REMEK-DELO od kog je nemoguće skrenuti pogled: Konstrakta u PALAZZO PANTALONAMA o kojima priča cela Evropa

4

Ovaj model decenijama je u trendu, a Konstrakta se za pojavljivanje u Hrvatskoj opredelila za vrlo efektan par pantalona

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Srpska umetnica Ana Đurić Konstrakta, koja će predstavljati našu zemlju na predstojećoj Evroviziji u Torinu s pesmom In Corpore Sano, ovih dana ponovo je u centru pažnje.


Baš kad se malo stišala bura nakon njene ubedljive pobede na muzičkom festivalu Pesma za Evroviziju, predivna Konstrakta nam se vratila vrlo uzbudljivim nastupima! Najpre je svima oduzela dah na pre-party događaju Israel Calling u Tel Avivu, a potom smo videli i njen ranije snimljen nastup u emisiji "Zvijezde pevaju" na HRT-u, hrvatskom javnom servisu.

 

Upravo je Konstraktino izvođenje pesme kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Hrvatskoj privuklo ogromnu pažnju na društvenim mrežama, a razloga je više. Nešto drugačiji nastup, sasvim nova energija zbog nešto intimnije atmosfere nego na velikoj sceni, ali i stil naše Ane Đurić ostavili su kontinent bez daha.

 


Kada govorimo o stilu, za pomamu za Konstraktom su "krive" pantalone u kojima je ona nastupila u Zagrebu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra Lalic (@lalicabg)

 

Naime, ona je odabrala palazzo pantalone s potpisom modne dizajnerke Aleksandre Lalić, dok je kompletan stajling za ovaj i sve ostale nastupe osmislila kostimografkinja Ivana Kesić. Reč je o dubokim palazzo pantalonama, i to znatno predimenzioniranom i drapiranom modelu koji na prvi pogled izgleda kao raskošna suknja.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

 

Konstrakta je, inače, godinama poznata po negovanju autentičnog modnog izraza, a već smo imali priliku da je vidimo u sličnom modelu na Exit-u pre nekoliko godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @konstrakta


Palazzo pantalone, nazvane tako je strukturom podsećaju na strukturu palata, sa širokom osnovom i uskim vrhom, poput trougla, pravi su hit svakog proleća i leta. U pitanju su udobne pantalone širokih nogavica, koje omogućavaju koži da "diše", a najveću popularnost stekle su tokom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih, kada su ih nosile neke od najpoznatijih žena tog vremena.

 


U to doba temeljne modne revolucije, mnogi luksuzni restorani odupirali su se trendu da žene nose pantalone, pa su zabranjivali gošćama da uđu u lokal u njima. Zato je palazzo model sjajno poslužio devojkama koje nisu volele da nose suknje — uspele su da zaobiđu zabranu i pretvore ove pantalone u vrlo trendi večernji komad.

 


To se odlično poklopilo s razvojem hipi kulture, čijom su modom dominirali lagani i široki odevni komadi, pa su se palazzo pantalone sjajno uklopile u ono što danas znamo kao boho stil.

 


Tokom osamdesetih, kratko je modni svet zaboravio na ovaj šik model, koji su Dona Karan i Đorđo Armani vratili na velika vrata, u okviru ženskih poslovnih odela sastavljenih od sakoa i palazzo pantalona. Danas spadaju u tzv. vruće trendove širom sveta, pre svega u prolećnoj i letnjoj sezoni, a postoji bezbroj načina za njihovo stilizovanje.

 


U zavisnosti od toga koliko širok model odaberete, one mogu da budu upečatljiv odevni predmet za svaki dan, kada možete da iih kombinujete s patikama, baletankama i espadrilama, ili čak vrlo elegantan komad, kao u slučaju pantalona koje je ponela Konstrakta.

 

 

makonda-tracker