pogađate li šta se izdvojilo?

Jedan stih će ući u ISTORIJU: Pesma "In corpore sano" nominovana za najbolji tekst ovogodišnje Evrovizije

2

Pesma kojom će Ana Đurić Konstrakta predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Prema izboru portala Eurostory.nl, pesma In corpore sano Ane Đurić Konstrakte je među nominovanima ove godine u kategoriji najboljeg teksta, a tu su još i pesme koje predstavljaju Australiju, Veliku Britaniju, Ukrajinu, Švajcarsku i Italiju.


Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa.

 

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl“ među onima koje se najviše pamte u istoriji Pesme Evrovizije.

Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta „prilično bizaran“, ali i „koherentan“.

 

1 / 8 Foto: © ATA IMAGES

 

„Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti“, naveo je žiri.

 

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.

 

 

makonda-tracker