borba duga decenijama

Zato je OSTAVLJALA muškarce koje je volela: Slavna glumica je imala 4 godine kada je zadobila VEČNI TRAG NA DUŠI

0

Celog života, slavna Francuskinja u sebi nosi ožiljak koji ju je zauvek obeležio i koji ju je kočio da bude srećna i izbori se s problemima

foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY
foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

Slavna francuska glumica Žilijet Binoš nedavno je proslavila 58. rođendan, a i dalje osvaja lepotom i šarmom na svakom koraku.


Poznata po svedenom stilu i tome što preferira prirodan izgled, Žilijet u svakoj prilici oduzima dah svojom jednostavnošću, neposrednošću i damskim manirima, iza kojih se krije ogroman talenat. Čuvena glumica ne voli da se preterano često pojavljuje u javnosti, naročito kada nema povoda, a nedavno je boravila u Americi kako bi promovisala svoj novi film Fire.

 


U svakoj prilici kada se pojavila pred foto-reporterima, Žilijet je demonstrirala francuski šik u punom sjaju.

 

1 / 5 Foto: Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia


Danas je ona jedno od najvećih imena evropskog i svetskog filma, ali Žilijetin put nije bio lak. Kako je jednom prilikom ispričala, radila je slabo plaćene poslove i išla na kastinge kao vrlo mlada, borila se za goli život, a usuđivala se da mašta o velikoj filmskoj karijeri. To joj se na kraju isplatilo.


Bilo je teško raditi kastinge, trebalo je biti autentičan na njima i istovremeno preživeti — priznala je Žilijet u jednom intervjuu.


Ne samo što joj je početak karijere bio težak — njene prve godine života obojene su tugom.


Žilijet Binoš rođena je u Parizu, u porodici režisera, glumca i vajara Žan-Marija Binoša i nastavnice i glumice Ivet Stalens. Po ocu, ona ima i portugalsko-brazilsko poreklo, a po majci poljsko.

 

Žilijet Binoš
foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kada je ona imala četiri godine, 1968, Žilijetini roditelji su se razveli, a njena sestra Marion i ona poslate su u internat u unutrašnjosti. Nekada mesecima nisu viđale roditelje, a u tinejdžerskim godinama su raspuste provodile kod bake.


Želeli su nekako da žive jer je istina da kada imate decu morate da žonglirate s previše toga — rekla je Binošova u jednom intervjuu.

 

Ipak, iako im je sve oprostila, Žilijet je svesna da je ovaj događaj ostavio traga na njoj.


Ceo svoj život se borim sa strahom od gubitka. Kad sam bila dete, roditelji su me napustili i taj osećaj je oduvek deo mene. Bila sam preosetljivo dete, postala sam preosetljiva žena — rekla je glumica pre izvesnog vremena.

 

Žilijet Binoš
foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Žilijet se nikada nije udavala, a imala je tri ozbiljne veze: početkom devedesetih je bila s Andreom Haleom, zatim je provela pet godina s Benoom Mažimelom, a s američkim glumcem Patrikom Maldunom je najpre bila od 2003. do 2005. godine, da bi ise 2014. pomirili i ostali zajedno do danas. Iz ovih ljubavi ima dvoje dece, a priznaje da su se njene veze često završavale iz straha da će ona biti ta koja je ostavljena.


Napuštala sam sve muškarce koje sam volela kad bi se pojavili problemi u našem odnosu, iz straha da to oni ne urade pre mene. Ne bih mogla da podnesem da je bilo drugačije — iskrena je bila Žilijet u jednom intervjuu.
Kako danas ističe, odlaski na psihoterapiju pomogli su joj da ne bude ogorčena žena i da razume svoje roditelje, pa je kasnije u životu izgradila blizak odnos s njima.

 

 

makonda-tracker