In memoriam

Porodica javnosti saopštila tužne vesti: Jutros su se zauvek zatvorile najlepše oči francuskog filma... (FOTO)

0
Ova poznata dama važila je za oličenje francuskog glamura, a publika ju je dva puta birala za najpopularniju francusku glumicu.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Mišel Morgan, jedna od najvećih francuskih glumica dvadesetog veka, ljubiteljima filma poznata kao žena s najlepšim očima u francuskom filmu, umrla je u 97. godini, saopštila je njena porodica.

 

foto: Profimedia

U 97. godini najlepše oči francuskog filma zatvorile su se zauvek u utorak ujutru, 20. decembra", navodi se u saopštenju.

Mišel Morgan je igrala u oko 70 filmova, a proslavila se ulogom u filmu "Obala u magli" Marsela Karnea iz 1938. godine u kome joj je partner bio veliki glumac Žan Gaben.

 

Kako osvojiti, zadržati i otarasiti se muškarca? Životna priča Za Ze Gabor, žene koja se udavala devet puta

 

Poznate su njene uloge u filmovima "Veliki manevri" Renea Klera sa Žerarom Filipom, "Pali idol" reditelja Karola Rida iz 1948. i "Fabiola" iz 1949. godine.

 

foto: Profimedia

Već kao poznata glumica, dobila je prvu nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u istoriji Kanskog filmskog festivala 1946. godine za rolu u filmu "Pastoralna simfonija" Žana Delanoa, adaptaciji istoimenog romana Andrea Žida. Mišel Morgan, koja je bila oličenje francuskog glamura, publika je dva puta birala za najpopularniju francusku glumicu.

 

foto: Profimedia

Tokom Drugog svetskog rata napustila je domovinu i pokušala da nastavi karijeru u Holivudu.

 

Objavljene tajne iz života Brižit Bardo

 

U Holivudu joj nisu davali atraktivne uloge u vratila se u Francusku posle rata.

 

foto: Profimedia

Verska ceremonija biće održana u petak u Neji sir Senu blizu Pariza, gde je rođena, posle čega će biti sahranjena u Parizu, navela je porodica.

makonda-tracker