uspeh za uspehom

Svet je već osvojila, a sad će i Srbiju: Ovu glumicu dobro znate, a niste znali da je — BEOGRAĐANKA!

0


Nakon što je igrala u više uspešnih evropskih ostvarenja, glumica srpskog porekla rešila je da glumi na maternjem jeziku

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Novi film reditelja Dušana Milića "Mrak" donosi nam priču o životu u srpskoj enklavi na Kosovu i Metohiji, u vreme martovskog pogroma 2004. godine. U pitanju je psihološki triler koji obrađuje temu života u stalnom strahu srpske devojčice Milice, koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama s majkom i dedom u sablasnoj kući.


Glavne uloge igraju Slavko Štimac, Miona Ilov i danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić (37), dobro poznato lice ljubiteljima stranih trilera.
Danica je najviše pažnje na sebe skrenula ulogama u serijama Equinox, The Mist, The Chestnut Man, The Seclusion Dogma, Warrior i drugim.

 

Do sad je igrala u velikom broju filmova i serija u Danskoj, a malo je poznato da je ona Beograđanka! Danica je rođena u glavnom gradu Srbije, ali se još kao beba preselila u Kopenhagen. Kako se navodi u njenoj biografiji na sajtu IMDb, glumu je završila 2012. godine i odmah postala članica Danskog kraljevskog pozorišta.

 

1 / 7 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Isto tako brzo postigla je uspeh i ispred kamere, a u dva trilera je zaigrala još kao studentkinja. Već 2014. godine je proglašena "zvezdom u usponu" na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, i to zbog njene glavne uloge u danskom filmu "Na ivici". Iako je najpoznatija po trilerima, odlično se pokazala u komediji All Inclusive.


U novembru 2020. prestolonaslednički par princeza Meri od Danske i princ Frederik dodelili su Danici tradicionalnu godišnju nagradu za doprinos kulturi, a ona nije krila koliko je bila zatečena ovim laskavim priznanjem.

 


Zanimljivo je to što je Danica u pozorištu igrala najpoznatije muške Šekspirove likove: Hamleta, Otela i kralja Lira.


Sarađivala je s velikim imenima evropskog i svetskog filma, a na naše prostore se vratila ulogom u hrvatskom filmu "Murina", da bi potom zaigrala i u Milićevom "Mraku". Kako je priznala, snimanje nije bilo lako.

 


Bila je zahtevna uloga zbog jezika. Nisu problem bili dijalozi, već tenzija koju smo morali da postignemo. Bio je veliki izazov snimati film, jer govorimo o ratu koji nije samo oko nas već i u nama. Priča kao što je ova može da se dešava bilo gde u svetu — rekla je glumica nedavno.


Kako su pisali danski mediji, ona je u srećnoj vezi s petnaest godina starijim američkim glumcem Darenom Petijem, kog je upoznala 2016. godine, na snimanju serije The Mist. Par je od tada nerazdvojan, a Daren i sam igra u "Mraku".

 


 

 

makonda-tracker