hit tv format

Pokušao je da nema nikakvu EMOCIJU: Slavko Štimac govori o ulozi Mitra u seriji "Crna svadba", demonima, sujeverju

4

Ovaj psihološki triler Nemanje Ćipranića zaintrigirao je publiku širom naše zemlje, a pored maestralnog Slavka Štimca, uloge tumače Uliks Fehmiju, Jelena Đokić, Borka Tomović, Nikola Kojo, Ljiljana Blagojević.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Proslavljeni dramski umetnik Slavko Štimac nakon višedecenijske uspešne karijere dobio je priliku da se oproba i u domaćoj seriji "Crna svadba" koja spada u kategoriju psihiloških trilera, a bavi se tematikom vlaške magije i mističnih pojava u Istočnoj Srbiji. 

 

Nakon samo nekoliko epizoda naišla je na veliko interesovanje publike, a glumac tumači ulogu Mitra koji u malom mestu iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija.

 

Štimac je istakao na koji način je doživeo ulogu Mitra koji neretko ume da zastraši mnogobrojnu publiku.

 

To je jedan opsednuti čovek koji nije sav svoj. Dođe mu žuta minuta, a kasnije se vidi da je on zapravo vojnik te crne strane. Napravi zločin, te surove scene ubijanja, a nije reč o čoveku koji je svesno krenuo da ubija ljude. On to radi potpuno bez emocija, jer svoj čin doživljava kao izvršenje poruke od nekog višeg. Realno, on u dubini duše nema ništa protiv tih ljudi, on je samo vojnik u službi mračne ekipe.

 

Slavko je objasnio i kako zapravo izgleda kada je čovek opsednut "demonom" i negativnom silom.

 

Pokušao sam da nemam nikakvu emociju, da to bude što više mehanički. Biti opsednut vrlo je širok pojam, sve ono što je negativno u nama možemo nazvati opsednutošću, počev od mržnje, ljubomore, zavisti i svih onih biblijskih grehova.

 

Štimac je veoma inspirisan ovom ulogom koja ga potpuno izvodi iz sfere do sada viđenog u domaćim tv formatima, a ovim povodom je otkrio da li je u privatnom životu sujeveran.

 

Slavko Štimac crna svadba
foto: FIREFLY PROMO

 

— Nemam nikakvo sujeverje, zaista. Možda, kada sam bio veoma mlad, pa sam slušao starije kad nešto kažu, poput onog ne valja da ti crna mačka pređe put. Ali sećam se da sam to vrlo brzo razbio. Neko izuzetno pametan mi je sve objasnio, da to nema veze s mozgom.

 

S obzirom na to da mladi glumci u izazovnom savremenom svetu punom opasnosti, dramski umetnik ističe da li im prete opasnosti na svakom koraku.

 

— Svi imamo svoje krize u životu i u mladosti neku vrstu identifikacije. Ako je mlad čovek toliko eksponiran, preti zaista realna opasnost da mu se ego malo poremeti i da taj identitet bude često pogrešan. Ali to su krize koji neki ljudi prevaziđu, nekima se i ne dese, ali imamo slučajeva kada se krene stranputicom pa čak i putem bez povratka. Teško je to razumeti dok se ne nađeš u sličnoj koži. — završava glumac za Kurir.

 

 

 

makonda-tracker