zanimljivo

SA SOBOM UVEK IMA PAPIR KOJI JOJ JE DAO DEDA: Francuskinja srpskog porekla koja je očarala Evropu otkrila dirljiv detalj

2

Nakon što joj je srpski stručni žiri dodelio 12 poena, predstavnica Francuske na ovogodišnjoj Evroviziji srećno je na srpskom jeziku uzvikivala: "Deda, deda, deda!"

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako je pobedu odnela Italija, na 65. Evroviziji je vrlo zapažena bila i drugoplasirana Barbara Pravi, čije je prezime Pjević i, kako su mediji već pisali proteklih dana, srpskog je porekla.


Simpatična pevačica, koja se predstavila numerom Voilà, svojevremeno je svom deki Petru posvetila i vrlo emotivnu pesmu, a sada je ispričala da uvek sa sobom ima komad hartije na kojem joj je deda rukom ispisao poreklo porodičnog prezimena "da se uvek seća šta joj je sudbina namenila".

 

Barbara Pravi
foto: Profimedia

Ah, moj deda Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo "deda". Mnogo mi znači — rekla je ona za Novosti.


Ona je istakla da ne zna srpski jezik, iako bi volela da ga nauči, kao i da ju je deka ipak naučio nešto...


Upamtila sam pesmicu "Ringe ringe Raja, došo čika Paja". Stalno sam je pevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi — ispričala je i dodala da ume još samo da kaže "hvala".

 

Barbara Pravi
foto: Profimedia

U Srbiji je bila samo jednom, kad joj je bilo 12 godina, a planira ponovo da je poseti kada se završi pandemija virusa korona.
 

Pored srpskog porekla, preko oca Srbina, Barbara preko majke ima i iranske i poljske krvi.

 

 

makonda-tracker