film "bilo jednom u srbiji"

U smaragdnom izdanju i jedna od NAJLEPŠIH na crvenom tepihu: O snahi Danice i Lazara Ristovskog TEK će se pričati (FOTO)

6

Upoznali smo je kao plavušu, sada je fatalna riđokosa... Evo ko je talentovana Teodora Ristovski, glumica koja je sinoć bila jedna od glavnih zvezda crvenog tepiha i filma "Bilo jednom u Srbiji".

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Film "Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog, nakon Leskovca i Niša, prikazan je i u Beogradu, u Kombank dvorani. Na crvenom tepihu, kako to obično biva, skupile su se brojne poznate ličnosti, na čelu sa filmskom ekipom, a među zvanicama se našla Sloboda Mićalović sa sestrom Mirjanom, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Suzana Mančić sa ćerkom, Stevan Piale, Vuk Kostić, Danica Ristovski... 

 

.

Priča se događa u Leskovcu, mom rodnom gradu. Kada sam bila klinka, znam da sam pitala roditelje: "Otkud Leskovcu...?", znam da mi je tata rekao: "Pa zato što je on bio kao mali Mančester. Divan, bogat grad, ušuškan sa predivnim ljudima...". Baš smo dodakli tu priču koju sam slušala kada sam bila mala. E, takav je naš film, samo na filmskim jezikom ispričan, bajkovit... — rekla je Sloboda Mićalović svojevremeno gostujući na K1 televiziji.

 

Ne čudi što je među onima koji su najvatrenije tapšali bila glumica Danica Ristovski, koja je blistala od ponosa zbog novog uspeha njenog sina Petra, kao i zbog još jedne odlične uloge njene snahe Teodore.

 

Teodora Ristovski bila je jedna od najzapaženijih glumica i dama na crvenom tepihu, gde je stigla u društvu svog supruga Petra, a odglumila je i glavnu ulogu u ovom ostvarenju. Teodora je blistala kraj svog supruga i kolege Viktora Savića, s kojima je rado pozirala. Teodora je za ovu priliku birala smaragdnozelenu toaletu; u pitanju je neobična kreacija koja je na prvi pogled mini rolka-haljina, ali sa zadnje strane je dugačka do poda, a ima i interesantan detalj u vidu suknje od tila.

 

1 / 8 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Teodoru smo najpre zapazili u epizodnoj ulozi u seriji “Igra sudbine”, gde je tumačila medicinsku sestru koja je zamenila glavne aktere Aleksu i Luku, koje glume Stevan Piale i Luka Raco.

 

Ona je i stalna članica Pozorišta “Boško Buha”, nesvakidašnjoj lepotom privlači pažnju, a kako je rasla u umetničkoj porodici, već od malena je znala šta će biti njen životni poziv. Teodorina majka je Draga Živanović, glumica, dok je otac violončelista Tešman Živanović.

 

 

Brak i ljubav Teodore i Petra kao da su sudbinski bili određeni:

 

Petrovi roditelji, glumci Danica i Lazar Ristovski i moja majka Draga Živanović u isto vreme su studirali glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, doduše, u tri različite glumačke klase. Moj otac, violončelista Tešman Živanović svirao je u Lazarovom prvom filmu “Belo odelo”, potom i u predstavi “Svakodnevno pozorište” u kojoj je igrala Danica. Sve se to se dešavalo dok se Petar i ja nismo poznavali. Onda su se naše majke jedne jeseni srele kod Doma omladine i slatko se ispričale, između ostalog i o deci. Dogovorile su se da popiju kafu, ne sluteći da će je piti godinu dana kasnije kao majke dece koja su u ozbiljnoj vezi – rekla je ranije za “Gloriju” Teodora.

 

 

makonda-tracker