Anđelina Džoli: Uvek sam osećala odgovornost da moram da naučim više o ratu u Bosni

6
Planetarno popluarna Anđelina Džoli nedavno je gostujući u jednoj TV emisiji otkrila zašto je za temu svog rediteljskog prvenca U zemlji krvi i meda odabrala baš rat u Bosni i Hercegovini.

Anđelina je otkrila i da kada je počinjala da istražuje dešavanja koja su se u Bosni i Hercegovini dešavala tokom građanskog rata nije ni u jednom trenutku planirala da na ovu temu snimi film.

- O ratu u Bosni u mojoj glavi uvek su odzvanjala pitanja, zašto i kako se tako nešto moglo desiti devedesetih godina i kako je sve to moglo da traje četiri godine, a da niko ništa ne uradi - rekla je Anđelina Džoli.

Holivudska glumica se pitala kako se jedan tako krvavi sukob mogao odigrati na samo 40 minuta od Italije. 
- I što sam više čitala o silovanjima i koncentracionim logorima sve sam manje razumevala, a želela sam da razumem i odlučila sam da se upustim u istraživanje za koje sam mislila da će ostati u mojoj fioci - naglasila je Džoli i dodala je da je o ratu u Bosni znala veoma malo.
- Uvek sam osećala odgovornost da moram da naučim više. Imala sam 17 godina kada je rat počeo, a proteklih 10 godina sam provela putujući po svetu obilazeći ratna i posle ratna područja. Upoznala sam ljude koji su zbog ratnih dešavanja patili i dok sam radila na tome da pomognem ljudima da zaleče te traume nisam mogla da se ne pitam zašto je moralo otići tako daleko - otkrila je Džolijeva. 

makonda-tracker