tužno

Lepa Lukić otkrila ime muškarca kog nije PREŽALILA: Putevi su im se razišli, a onda je usledila smrt

0

Pevačica je bez stege govorila o svojim ljubavim izborima, ali i o načinu života koji decenijama ne menja.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Legendarna pevačica narodne muzike Lepava Lepa Lukić (82) čak ni tokom pandemije ne gubi životni elan i vedrinu, već je željna dobrog provoda, prijatelja i novih radnih pobeda. Tokom razgovora za Lenu otkrila je mnoge detalje svog života, a posebnu pažnju imao je i muškarac kog nikada neće zaboraviti.

 

— Zdrava sam, puna energije, ništa mi nije teško. Ne volim da stanem zato što nisam žena koja voli da se zatvori u četiri zida. A traže me svuda, hvala bogu.

 

Lukićeva ističe da i danas uživa oduševljenje gde god da se pojavi, a za to postoji i razlog.

 

 Zato što sam kvalitet, duhovita, ovako izgledam u svojim godinama... Znači, ostvarila sam mnogo toga. Verovatno zaslužujem to čim me zovu. Imam ogledalo. Kad bih bauljala po podu, ko bi me zvao? Da nosim četiri štapa i da se zgučim, znaš kad bi me zvali... Ovako, još sam treba (smeh). Šalim se, more.

 

Iako je tokom medijskih istupanja neretko govorila o svojim ljubavnim izborima, ovom prilikom priznaje i šta je sve morala da istrpi zbog emocija.

 

 — Ne bih ja ni sekunde trpela u ljubavi. Dok ide, ide. Kad ne ide - doviđenja. Normalno je da kad voliš nekoga patiš malo, ali mene niko nije ostavio. Ja sam ih sve ostavljala. Kad pogreše, ostavim ih. Nisam bila silna Jerina. Bila sam sa običnim ljudima. Mnogo su me voleli, i ja njih. Nisam gledala da li ima pare, da li je popularan... Ako mi se dopadne, ja sam sa tim čovekom — objašnjava legenda narodne muzike i dodaje na šta je najčešće padala kada su u muškarci u pitanju.

 

Lepa Lukić
foto: Dragana Udovičić

 

 Izgled, izgled. I da bude dobar čovek. U kući nisam dala da osete da sam Lepa Lukić. To sam bila za publiku, a za partnera sam bila skromna. Nisu se usuđivali niti tražili da im ugađam. Voleli su me. Ako se nešto poremeti, ja kidam i idem dalje. Nikoga nisam ugrozila, uzimala muževe koji su oženjeni, pa da ih razvodim. Nije me zanimao čovek koji ima ženu jer neću da delim nikoga - bude sa mnom, pa ide kući kod žene. Šta će mi taj? Ako ga voliš, hoćeš ga za sebe.

 

U njenom životu postojao i je i gospodin kog nikada neće moći da zaboravi, jer im je sudbina stala na put.

 

  Imala sam jednog, Duška Štrpca. On mi je bio partner sedam godina. Umro je u 52. godini, a 11 je bio mlađi od mene. Eto, vidite da nema veze koliko si mlađi kad umireš tako mlad. On nije zatvorio moja vrata leđima i njemu sam išla na 40 dana. Putevi su nam se razišli zato što mu je sin bio u Americi, tugovao je za njim, patio, i otišao tamo. Tamo je i umro, u Čikagu. Njega mogu da pohvalim. Svi su me cenili i sa svima sam u dobrim odnosima, zaslužila sam to.

 

Lepa Lukić
foto: Marina Lopičić

Lepa je jedna od retkih javnih ličnosti koja je otkrila da pati jer nije uspela da se ostvari kao majke, te je priznala da li danas na taj način razmišlja.

 

— Prevazišla sam, to nije više to. Ali, da sam kao ovi roditelji koji imaju nevaljalu decu... Zamisli, unuk ubio babu. To da doživim? Bolje da ih nemam nikad. Verovatno je bog mislio na mene. Ko zna koliko bih razmazila to dete (smeh). Imam macu koja je kao dete. Kažem joj: "Kćeri, dođi kod majke", i ona odmah dođe. Sve čuje i sve razume. Nisam je dresirala, ali izgleda da se izdresirala sama — završava pevačica za Lenu.

 

 

 

makonda-tracker