velika bol

"Danima sam zvala njegov BROJ, niko se nije javljao": Lepa Lukić i kolege potreseni zbog SMRTI Marinka Rokvića

2

Čuveni pevač narodne muzike bio je miljenik publike više od četiri decenije, a njegove hitove vole sve generacije.

foto: Printscreen TV Pink
foto: Printscreen TV Pink

Legendarna pevačica narodne muzike Lepa Lukić veoma je potresena zbog vesti da je iznenada preminuo njen voljeni kolega Marinko Rokvić u 68. godini života, a ovako je reagovala kada je čula šta se dogodilo.

 

—  Kukala sam iz sveg glasa kad sam čula, iz sveg koliko sam ga imala. Mnogo mi je teško. Nikola je zauzet ne mogu da ga dobijem. Htela sam da izjavim saučešće, i evo ovim putem im izjavljujem. Mi smo bili 1999. godine u Kanadi zajedno, uhvatilo nas bombardovanje. Sa njim sam bila zarobljena u jednoj kući. Nismo često komunicirali telefonom, ali mnogo mi je teško, bio je duhovit, znao je mnogo viceva kao i ja. Ko bi rekao, čula sam da je bolestan, danima sam zvala njegov broj, niko se nije javljao. Svi ćemo mi za njim, neko pre, neko kasnije. — kroz suze je govorila za jutarnji program na televiziji Pink.

 

Marinko Rokvić
foto: Nemanja Nikolić

Nakon što je tužna vest objavljena u medijima, Marinkove kolege opraštaju se od velikana putem društevnih mreža i javnih istupanja.

 

  Pre sat vremena su mi javili da nas je Marinko napustio. Tužno i pretužno. Izgleda da je došlo vreme za našu generaciju. Bio je pravi pevač. Poslednji put smo se čuli pre pola godine. Kako se razboleo nikome se nije ni javljao. Naša deca su bila više u kontaktu. — rekao je Halid za Kurir, a pevačica Snežana Đurišić oglasila se putem svog profila na Instagramu.

 

Napustio nas je veliki glas, jos veci kolega i prijatelj. Sa izuzetnom tugom i teskim srcem izrazavam saucesce porodici Rokvic. Sigurna sam i znam da ce Marinkovo prisustvo i mocan glas ziveti kroz prelepe pesme koje je ostavio kao jedan od najboljih interpretatora narodne muzike. Putuj sa andjelima dragi kolega i prijatelju. Vecna ti slava".

 

Pevačica Zlata Petrović veoma je tužna zbog nemile situacije.

 

Jooj šta je ovo Gospode moj dragi Bože. On je čovek trenirao, vodio računa o zdravlju. Mnogo mi je žao, preplavile su me emocije. Iskreno saučešće porodici, jako mi je žao. Neka pociva u miru, laka mu zemljicq. Plašim se ovog telefona, ne smem da ga otvorim ujutro od loših vesti. Ovo je šok za mozak, sve mislim da je san, pa on je čovek bio u formi. Nemam snage više za ove vesti, ne mogu da prihvatim da je ovako moralo da bude. Neverovatno mi je da i on otišao. — istakla je za Kurir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker