trag u vremenu

"Bio je vredan, radan, divan SUPRUG i DEDA": Koleginice se emotivnim uspomenama opraštaju od čuvenog Marinka Rokvića

0

Lepa Lukić, Dragica Radosavljević Cakana i Snežana Đurišić veoma su potresena ovim gubitkom.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Tužna vest da nas je tokom jučerašnjeg dana napustio legendarni pevač narodne muzike Marinko Rokvić u 68. godini, rastužila je čitav region, a porodica, prijatelji i kolege ne mire se sa ovom činjenicom.

 

Muzička zvezda Lepa Lukić tokom gostovanja u jutarnjem programu iskreno je govorila o poznanstvu sa Marinkom.

 

Po svačemu ću ga pamtiti, sa njim sam najviše radila. Nismo se nešto družili, ali smo stalno razgovarali telefonom kad smo slobodni. Toliko sam plakala da se orila moja kuća, teško sam podnela tu smrt. Bili smo u Kanadi 1999. i tamo nas je zateklo bombardovanje, bili smo tamo dok je trajalo sve, pamtim ga po tome. Najviše sam sa njim radila i družila se. Uzbuđena sam ne znam ni šta da kažem. ― govori  Lepa Lukić i dodaje:

 

Lepa Lukić
foto: printscreen pink tv

 

― Marinko je bio izuzetan pevač, šta je ovo sada da ljudi tako brzo odlaze ne znam. Poznajem mu porodicu, nema po čemu ga neću pamtiti, bio je mnogo duhovit. Nisam znala da je toliko bolestan, mislila sam da će da prođe. Šta ćemo, život ide dalje. Još jednom da izjavim saučešće sinovima i supruzi Slavici. Ja sam emotivna, ne mogu da zamislim da Marinka nema. 

 

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana pogođena je ovom vešću, a sa kolegom negovala je blizak odnos godinama.

 

Dragica Radosavljević Cakana
foto: screenshot/magazin in

Na Kosovu sam i javljam se iz kuće moje majke. Šokirana sam jer sam Marinka i čitavu njegovu porodicu poštovala i volim ih. Nedostajaće mnogo, on je bio divan čovek, duhovit, pun razumevanja. Imali smo provatne razgovore, razmenjivali mišljenja o dečici. Znala sam da je bolestan, ali nisam znala da je to toliko strašno, mislila sam da će proći. Neverovatno i  tužno. To nije gubitak samo za nas kolege, već za čitavu naciju. Velika tuga, od sveg srca i najiskrenije saučešće porodici šaljemo. ― završava Cakana u "Novom vikend jutru".

 

Nakon Radosavljevićeve u program se uključila i pevačica Snežana Đurišić koja je ovim putem izjavila saučeće Rokvićima.

 

Snežana Đurišić
foto: Instagram Printscreen

― Čovek nikada nije spreman da isprati nekoga koga voli. Bio je vredan i radan, divan suprug, otac i deda. Tuga je za porodicu i ovom prilikom izjavljujem saučešće porodici. Mnogo ih je otišlo, i ovo vreme nas dovodi u situaciju da razmišljamo šta se dešava. Najdraža njegova pesma mi je ''Polomio vetar grane'' i ''Ovo je moja kuća živeo sam tu'', vodio je računa kakve će pesme da peva i zato je bio veliki pevač i gospodin čovek . ― istakla je Đurišićeva.

 

 

 

 

makonda-tracker