odmah je privukao pažnju

O njegovom talentu bruji Balkan: Evo ko je mladi Prištevac koji igra Jusufa u "Nečistoj krvi" i Dritona u "Besi"

6

U najnovijim epizodama serije "Nečista krv" sve je dirnula sudbina i nesrećna ljubavna priča Mare i Jusufčeta, koje su odigrali Iva Milanović i njen kolega iz Prištine Florist Bajgora

foto: THIS AND THAT PRODUKCIJA
foto: THIS AND THAT PRODUKCIJA

Dok nam je Iva Milanović dobro poznata kao Sofija u seriji "Močvara", Florista Bajgoru u poslednje vreme gledamo u seriji "Besa", gde igra Dritona Berišu. On je nova glumačka zvezda s Kosova i Metohije koja doživljava regionalni uspeh, a iako ima tek 26 godina privukao je mnogo pažnje i dobio mnogo pohvala za uloge koje je zabeležio u srpskim serijama.

 

Zanimljivo, on ne govori srpski jezik, a u "Nečistoj krvi" govori uglavnom na njemu.

 

Florist Bajgora, Nečista krv, Jusuf Nečista krv
foto: Youtube Printscreen

Kako je nedavno za Kurir objasnio Igor Stoimenov, koji stoji iza "Bese" kao režiser, scenarista i producent, nije bilo jednostavno ubediti albanske glumce da igraju kriminalce u ostvarenju srpskih autora, ali su uspeli u tome.

 


Umetnički mikrosvet Beograd-Priština savršeno funkcioniše decenijama, počevši od Faruka Begolija do Envera Petrovcija. Oni su glumili u Srbiji, a posao umetnika je i da zbližava ljude. Najveći izazov je bio da smo morali da steknemo poverenje kod glumaca sa Kosova. Morali smo da idemo u Prištinu da ih ubedimo da budu kriminalci u srpskoj seriji, što nije bilo nimalo lako. Dobili smo trenutno tri najveće zvezde s Kosova, s Arbenom Bajraktarajem na čelu, koji igra od početka — objasnio je on.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen


Iako je veoma mlad, Florist ima iza sebe više od 20 uloga, uglavnom u filmovima, a nedavno je snimio i ostvarenje u nemačkoj produkciji Geborgtes Weiß.

 

 

makonda-tracker