nova lica

Zaveo Tašanu i osudio ju je na propast: Saroš je "najčistiji lik" u "Nečistoj krvi", a glumca koji ga igra dobro znate

0

U trećoj epizodi serije "Nečista krv" u centru priče našla se Tašana, koju igra Anđela Jovanović i koja je doživela gorku sudbinu, a do svega toga možda ne bi došlo da se nije prepustila strastima sa zgodnim Sarošem

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Među mladim glumcima koje je serija "Nečista krv" Milutina Petrovića stavila u prvi plan jeste i Aleksandar Ristoski, koji igra Saroša.


On je prijatelj sinova Hadži Trifuna, nerazdvojni drug mladog Mite, koji je celo života očajnički zaljubljen u Tašanu, Mitinu snahu i udovicu njegovog pokojnog brata Đorđa.

 

U trenutku slabosti, njih dvoje se upuštaju u strastvenu vezu, ali već pri drugom susretu su osujećeni jer su ih "uhvatili na delu". Saroš zato beži, a Tašana, koju je maestralno odigrala Anđela Jovanović, biva osuđena najpre na smrt zbog narušavanja ugleda porodice, da bi odluka potom bila preinačena u kaznu u vidu braka s lokalnom skitnicom Paraputom.


Iako je na kraju on taj koji je pokrenuo sled tragičnih događaja, Saroš je, kako ističe glumac koji ga tumači, "najčistiji lik".

 


Za mene je ovo bio jedan od najozbiljnijih kastinga koje sam imao do sad. Bilo je nekoliko krugova i par uloga o kojima se razgovaralo. Onda me je Milutin u jednom trenutku pitao šta mi najviše leži. Saroš mi je zapao za oko i mislio sam da bih njega najbolje odradio ― rekao je glumac pre nekoliko meseci.

 


Aleksandar Ristoski je, inače, rođen u Skoplju 1995. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd u klasi profesorke Gordane Marić. Najviše radi u pozorištu, a godinama je član ansambla Narodnog pozorišta Sombor.


Valjda svaki glumac voli pozorište, to je deo našeg posla koji je konstantan. Snimaju se filmovi, ali to obično traje po dva meseca, pa imaš pauzu, a pozorište je tu živo i prostor za trening ― rekao je on u jednom intervjuu.

 


Međutim, Ristoskog smo ga gledali i na malim ekranima. Naime, on je nedavno zabeležio ulogu Koste u hit komediji "Radio Mileva", a odmah je privukao pažnju ženskog dela publike. Ristoski, naime, igra mladog umetnika koji snima eksperimentalni film i koristi pomoć komšija koji rado dele svoje probleme ispred kamere.


Kako je Aleksandar nedavno istakao u jednom intervjuu, njega u karijeri ne motiviše slava.


Danas, u 21. veku, to biti slavan i biti glumac više ne podrazumeva da mora da ide zajedno. Danas može da bude popularan svaki ko okači neki klip na Jutjubu i to je dobro. To oslobađa moj posao toga da moraš da bude slavan da bi se time bavio. Ne razmišljam u tom smislu ― istakao je on nedavno. ― Biti slavan ne mora da znači i biti dobar glumac.

 

 

makonda-tracker