odmah se izdvojio

Igrao je rame uz rame sa svetskim zvezdama: Evo ko je zgodni vladika Miron iz serije "Nečista krv"

0

Rođeni Beograđanin Dejan Bućin prve uloge zabeležio je u stranim produkcijama, a do sad je imao priliku da sarađuje s velikim imenima poput Orlanda Bluma, Bena Kingslija i Kare Delevinj

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

U prvim epizodama serije "Nečista krv" reditelja Milutina Petrovića odmah se izdvojio lik vladike Mirona, čije je svetovno ime Stojan i koji se zamonašio zbog razočarenja u ljubavi, nakon što se devojka koju je voleo udala.

 

U pitanju je lik zasnovan na drami "Tašana" Bore Stankovića, koji je odmah osvojio simpatije publike i koji tumači glumac Dejan Bućin (36).

 

Mironov glavni konflikt je upravo taj između zavetom zapečaćene odanosti Bogu i veri i sa druge strane neke ljudske požude i strasti. I jedna i druga strana sa sobom nose neopozive posledice i on time ne samo da rizikuje nemir srca i duha, već time ugrožava i svoj ugled — objasnio je Bućin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)


Glumac je, inače, do uloge došao putem kastinga, i to najpre virtuelnim putem, jer je sam snimio dve scene i poslao produkciji filma i serije "Nečista krv".

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen


Dejan je, inače, rođen u glavnom gradu Srbije, ali živi na relaciji Beograd-Berlin-London. Do sada je radio u stranim produkcijama, a prva uloga koju je zabeležio bila je ona u nemačkom filmu "Prošle zime" (nem. Im Winter ein Jahr). Kasnije je snimio veliki broj nemačkih, britanskih i američkih serija i filmova, a najpoznatiji projekat u kom je učestvovao je serija Carnival Row, u kojoj je sarađivao s glumcem Orlandom Blumom i supermodelom i glumicom Karom Delevinj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)

 

Pre dve godine imao sam priliku da budem u seriji "Carnival Row" gde sam igrao vilenjaka, gde sam isto tako morao sebi da zamišljam sebi krila, da lebdim pet metara iznad zemlje ispred zelenog zida, tako da je to nešto apsolutno neuporedivo sa radom gde se više radi o direktnom kontaktu sa kolegama i radom sa rediteljem. Orlando Blum i Kara Delevinj igraju glavne uloge u seriji. Naravno, upoznali smo se, radili smo zajedno. Veći deo moje uloge je bio vezan za Karu Delevinj. Tu je bila jedna scena gde smo se Orlando Blum i ja susreli i imali susret na kameri. I Kara Delevinj i Orlando Blum su veoma mirni i otvoreni i za razgovor mimo kamere i druženje — objasnio je Bućin jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)


Uskoro ćemo srpskog glumca imati priliku da gledamo i u seriji The Way of the Wind Terensa Malika, u kojoj Bućin igra uz Bena Kingslija i Džozefa Fajnsa. U pitanju je projekat koji se bavi ključnim trenucima iz života Isusa Hrista, a zanimljivo je to što je on već bio deo filma o Hristu ("Sedam čuda") i, štaviše, igrao je glavnu ulogu — samog Isusa.


Tako nešto, to su uloge koje mislim da čovek dobije samo jednom — rekao je glumac svojevremeno.

 

 

makonda-tracker