iskreno

"Jednog dana imala sam 5 dinara, sledećeg 55.000": Jedna od najboljih mladih glumica priznaje da nije uvek bilo lako

0

I pre nego što je postala stalna članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta Milica Gojković, jedna od najtalentovanijih glumica svoje generacije nije se, kako kaže, usuđivala da snima bilo šta.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Mlada glumica Milica Gojković (32) oduševila nas je ulogom u seriji "Besa" i u prvim epizodama serije "Nečista krv", ali one nisu došle samo sticaj okolnosti — ona ističe da je pažljivo birala u kojim projektima će učestvovati.


Od svega što mi je ponuđeno odabrala sam ono u čemu ću moći da napredujem. Nisam alava, istovremeno sam vrlo strpljiva, to nije deo moje prirode, ali sam s vremenom naučila kako da to postanem. To je prva lekcija profesora Nebojše Dugalića i nešto na čemu i dalje radim — kaže Milica.


Ona je svesna da je takav put, kako kaže, luksuz, a to u ovom momentu može jer ima stalni angažman u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Međutim, i pre nego što je došla do ovakve sigurnosti, ona nije radila po svaku cenu sve što joj se ponudi.

 

Milica Gojković
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Luksuz da biram i čekam stekla sam u neku ruku i time što sam postala stalni član JDP-a. Olakšavajuća je to okolnost za mladog glumca, velika čast i odgovornost. S druge strane, kad malo bolje razmislim, i pre nego što sam dobila stalna mesečna primanja nisam se usuđivala da snimam bilo šta. Živela sam od honorara i meseci su mi bili neizvesni. Jednog dana imala sam pet dinara u džepu, sledećeg 55.000, ali mi nije bilo važno, čekala sam — objasnila je Milica za Story.


Glumica, inače, mir pronalazi uz pomoć meditacije, koju pak ne upražnjava redovno već po potrebi.

 

Aleksandar Ristoski, Milica Gojković
foto: A.K./ATAImages

Meditiram samo u trenucima kada sam uznemirena i razdražljiva, ne bavim se tim svakodnevno. U trčanju u najvećoj meri pronalazim relaksaciju. Nakon pola sata treninga vratim se kući potpuno resetovana, rešim sve svoje nedoumice i probleme — kaže glumica, koja na pitanje da li je trenutno emotivno ispunjena odgovara:


Ljubav je tu i dobro je. Neka u novoj godini sve ostane baš kako jeste i biću zadovoljna.

 

 

makonda-tracker