Telo kao glavno oruđe

Milica Gojković - mlada glumica koja nikoga nije ostavila ravnodušnim: Ne vidim nikakvu razliku između ljubavnih scena i nekih drugih

2

Pre šest nedelja imali smo prilike da u "Senkama nad Balkanom" upoznamo Milicu Gojković, koja u izazovnoj ulozi prostitutke Mare odvodi u krevet mladog inspektora i rađa dete princu Đorđu Karađorđeviću...

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Međutim, priča koju nosi mlada i talentovana glumica će vas tek oduševiti! Naime, Milica je još na kraju osnovne škole znala da će biti glumica. Međutim, piše Kurir, nije imala sreće da upiše glumu iz prvog pokušaja.

Nisam prošla na Fakultetu dramskih umetnosti tri puta, a četvrte godine želela sam da pokušam u Novom Sadu ili u Beogradu. Nekako se poklopilo da Nebojša Dugalić prima klasu i otišla sam bez razmišljanja kod njega. On je jedan od naših najvećih glumaca, a i dobar pedagog. Naučio me je da budem strpljiva. Četiri godine studija bile su moje najbezbrižnije godine", ističe Milica koja trenutno ima sedam predstava na repertoaru, a priprema i veliku premijeru komada "Mesec dana na selu".

Domaća publika Milicu je bolje upoznala pre šest nedelja i ona nikog nije ostavila ravnodušnim svojom efektnom epizodom prostitutke Mare, koja odvodi u krevet mladog inspektora i rađa dete princu Đorđu Karađorđeviću.

Najčudnije mi je kod Mare bilo što je u opisu njenog lika pisalo da ima više od 30 godina. Na kastingu sam mislila da nema šanse da dobijem ulogu, jer delujem dosta mlađe od godina koje imam", započinje ona priču i dodaje: "Nisam ni u jednom trenutku pomislila da ovo nije uloga za mene. Ništa mi u scenariju nije smetalo. Ne vidim nikakvu razliku između ljubavnih scena i nekih drugih. Moje telo je moje oruđe. Ništa ružno i pogrdno ne vidim u scenama koje sam snimila."

Ipak, Milica nije dobila priliku da zaigra pored Žarkom Lauševićem.

Do kraja serija će se otkriti još svašta. Ne želim da krvarim publici ugođaj. Mara je neposredna duhovita i devojka, koja je u isto vreme i otresita. Odrasla je u Jatagan mali i mora na neki način da zaštiti sebe. Traži pomoć od inspektora Pletikosića, što pokazuje njenu nežniju stranu. Nije ona samo tamo neka prostitutka. Trudila sam se da bude nešto više od toga", naglašava Gojkovićeva.

Kako bi bila što bolja, oberučke je prihvatila pomoć reditelja, Dragana Bjelogrlića.

Bjela je jedan od ljudi od kojih sam naučila neverovatne stvari što se tiče zanata i života. On je toliko strastven i predan poslu da je za svakog glumca to vrlo inspirativno. Pred takvom voljom ne možete ni vi da ostanete ravnodušni", kroz osmeh i pomalo kao lepa Mara kaže Milica Gojković.

foto: Promo

Milica je još na kraju osnovne škole znala da će biti glumica.

U životu sve radim iz ljubavi i znatiželje. U osnovnoj školi sa svojim odeljenjem išli smo da gledamo jednu predstavu, a ja sam se iste sekunde zaljubila u glavnog glumca. Da bih se njemu približila, otišla sam na audiciju u to pozorište i prošla. Nekako uz njega sam zavolela glumu. On je otišao, a gluma je ostala."

makonda-tracker