"Neistine bole kao žive rane!"

Danju trpela naslove, uveče stoički izdržala premijere: Katarina Radivojević prvi put o skandalu koji je obeležio leto

2

Katarina Radivojević možda će zauvek u našim srcima ostati prelepa Zona Zamfirova, ali ona je nesumnjivo jedna od najboljih domaćih glumica i godinama niže izuzetne uloge, a jedna od njih je svakako Cona u "Nečistoj krvi". Iako je ona važan trenutak u Katarininoj karijeri, kao da je pala u senku incidenta kom je svedočila

foto: Mondo/Stefan Stojanović
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Glumica Katarina Radivojević jedna je od glavnih zvezda filma "Nečista krv — Greh predaka" i prvih epizoda serije "Nečista krv", u kojima igra Conu, sestru Hadži Trifuna koja odbija da se pokori pravilima patrijarhalne zajednice i pravilima društva u kom živi. U pitanju je jedna od najboljih, ako ne i najbolja dosadašnja uloga jedne od najboljih i najlepših domaćih glumica, a njen uspeh je, čini se, pomalo ostao u senci.


Naime, u jeku promocije filma i svakodnevnih premijera tokom leta za nama, dogodio se fizički napad njenog kolege Dragana Bjelogrlića na režisera Predraga Gagu Antonijevića, kome je Katarina slučajno prisustvovala. I sama glumica saglasna je da je ova izvanredno odigrana uloga ostala u drugom planu.

 

Naravno da jeste. Znate, mene je u medijima napao moj bivši prijatelj, i to u trenutku moje velike premijere. Ovakvu filmsku ulogu nisam imala 12 godina. Napao je jednu ženu, nezaštićenu. To dovoljno govori i o našem društvu koje je tako nešto dozvolilo — kaže Katarina za Hello. — Govori i o odnosu prema ženama, generalno. Danima sam trpela medijsko zlostavljanje, a uveče sam slomljena od svega izlazila da se poklonim pred publikom u Čačku, Vranju, Banjaluci. Ne bih da budem patetična, ali neistine bole kao žive rane.


Ona je napomenula da zbog trajanja sudskog procesa ne želi da priča o incidentu.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Sudski proces je u toku i po savetu advokata ne smem da iznosim detalje, izvinite. Moja jedina "greška" je što sam bila u isto vreme na istom mestu — jasna je glumica.


U jeku ovog skandala, mediji su pisali da i Katarina ima lični sukob s Antonijevićem i da je sve počelo dok su sarađivali na snimanju serije "Ubice mog oca". Išlo se tako daleko da su pojedini tvrdili da je Radivojevićeva "huškala" Bjelogrlića na Gagu Antonijevića.


Zna on dobro zašto me više nije bilo u "Ubicama", pa i cela ekipa sa kojom sam sarađivala, kao što dobro zna zašto se desio incident u Nišu. Ali, sigurno nije bio zbog mene i mog "huškanja". Antonijevićevu porodicu poznajem i poštujem. Njegova pokojna sestra Ketrin bila je dugogodišnja prijateljica i meni i mojoj rođenoj sestri — objasnila je glumica. — I on mi je nekada bio prijatelj, bar sam tako tada mislila. Zbog svega toga nikada ne bih izgovorila one neistine koje mi je pripisao. To i nije moj rečnik. Na kraju krajeva, na snimku se jasno vide moji pokušaji da ih razdvojim.


Glumica je mesecima odbijala da komentariše ovaj događaj, a jedino što je rekla na beogradskoj premijeri filma "Nečista krv — Greh predaka" bilo je:


Ne želim da komentarišem takve stvari, ali ne podržavam nasilje.

 

 

makonda-tracker