na ravne časti

U bolnici je sastavio novi testament: Ovo su detalji raspodele imovine nedavno preminulog Milutina Mrkonjića

5

Političar je bio svestan svog zdravstvenog stanja, te je pre intubiranja pozvao advokata kako bi promenio detalje testamenta koji je napisan pre deset godina, prenose mediji.

 

 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Srpski političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić napustio nas je 27. novembra u 79. godini, a mnogobrojni poštovaoci njegovog lika i dela oprostili su se putem društevnih mreža dirljivim porukama. 

 

Kako mediji prenose Milutin je pre intubiranja i kome predosetio da mu se stanje neće znatno popraviti, te je u bolnicu navodno pozvao advokata kako bi zaključio svoj testament.

 

—  Mrka je početkom novembra primljen u bolnicu gde mu je ugrađen pejsmejker i njegov oporavak je fino tekao, niko se nije nadao da će mu naglo pozliti i da će ishod biti ovakav. Ali on kao da je predosetio da više neće izaći iz bolnice. U strogoj tajnosti pozvao je advokata kako bi promenio testament koji je sastavio pre desetak godina kada se zvanično rastao od supruge Dragane, jer su njih dvoje još tada odlučili da se neće razvoditi. Mrka je zamolio doktora da napravi izuzetak i da dozvole njegovom advokatu da ga poseti na pola sata — otkriva izvor iz bolnice, prenosti Star.

 

Milutin Mrkonjić
foto: Damir Dervišagić

Čak ni Ana nije znala šta se dešava. Advokat je došao i Mrka je sastavio drugi testament. Stan u kom su živeli on i Ana poslednjih pet godina, u Krunskoj ulici na Vračaru, ostavio je Ani pošto su zajedno uložili novac u njega i opremili ga luksuznim stvarima. Drugi stan u kojem je živeo sa ženom Dašom dok su bili zajedno i koji je takođe na Vračaru, ostavio je njoj. Oni nisu mogli da imaju dece, pa je bilo logično da sve što ima naslede Ana i Daša. Iako se njih dve lepo slažu, Milutin nije hteo ništa da prepusti slučaju, pa je ovim postupkom obezbedio obe žene. Tek kada su ga stavili na respirator, Bekuta je saznala da je Mrka menjao testament i bilo joj je mnogo teško. Tada je u stvari shvatila da je predosetio kraj — završava izvor blizak nedavno preminulom političaru za spomenuti list.

 

Podsetimo, Milutin će biti sahranjem u  Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić, Ana i Mrka, Ana Bekuta i Mrka
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

makonda-tracker