novi projekti

BILA JE FOKUSIRANA NA ODGAJANJE DECE, ALI SE SADA VRAĆA NA VELIKA VRATA: Kalinu ćete od jeseni gledati na malim ekranima

0

Kovačevićeva priznaje da joj je nedostajalo druženje sa publikom i pozorište.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Talentovana glumica Kalina Kovačević neizmerno se raduje povratku na daske koje život znače, ali i na male ekrane, a evo šta su noviteti.

 

"Povratak na male ekrane, što me veoma raduje. Završila sam snimanje serije "Vreme zla", u kojoj igram zajedno s Goranom Bogdanom, Miodragom Krivokapićem, Nadom Šargin. Sa nekima od njih sam i pre radila, a s Goranom mi je ovo prvi put. Zaista je bilo jedno divno iskustvo, jer je on savršen partner i kolega. Seriju je režirao Ivan Živković, a producent je Goran Šušljik. Veoma mi je drago što smo radili jednu ozbiljnu epohu, koju smo snimali četiri, pet meseci. Od jeseni će moći publika da me gleda na malim ekranima, što me izuzetno raduje. Nisam od onih glumaca što jurcaju da budu u svakom projektu, već vodim računa kako gradim svoju karijeru.", kaže glumica.

 

Umetničko stvaralaštvo joj je veoma bitno, te nije bilo druge opcije.

 

"Mnogo volim umetnost i taj proces stvaranja. Nemam ništa protiv komercijale ukoliko ima dobru ideju i sadržaj. Ovaj posao sam izabrala zato što volim da budem umetnik, da zapitam gledaoca, da ga navedem na razmišljanje, a ne da bih bila popularna. Volim da kroz umetnost utičem na društvo. U današnje vreme popularnost je sastavni deo našeg posla, mada mi je žao što neki novi mladi ljudi biraju ovaj posao zarad slave, a to je danas najjednostavnije postati. Treba ostati u svom poslu dobar i to je zanat na kome morate da radite čitav život."

 

Kalina Kovačević
foto: Dragan Kadić

Kalina je priznala i koliko joj je nedostajalo pozorište.

 

"Bila sam fokusirana na trudnoću i porođaj, kao i na odrastanje deteta, ali kada sam se vratila u pozorište - shvatila sam koliko mi je nedostajalo. I drago mi je da sam mu se vratila premijerom predstave "Orlando"."

 

Kovčevićeva je istakla i koliko je zahtevno vratiti se na scenu nakon pauze.

 

"Već 18 godina igram u Narodnom pozorištu i to je kao neki trening. Ali nije isto igrati pred prepunom salom i pred salom gde imate dva mesta prazna, pa dva zauzeta. Nažalost, nije to do kraja ono pravo pozorište koje svi volimo i kom se svi radujemo. Žao mi je što neke predstave trpe, poput "Velike drame", jer imaju veliki ansambl. Jedva čekam da se ova situacija smiri. Znate kako kažu: "Uvek posle kuge dođe renesansa" i ja joj se jako radujem.", završava glumica.

 

 

 

makonda-tracker