tužno

Preminuo je pre nego što je uspeo da to ostvari: Iza Marka Živića ostala je jedna VELIKA NEOSTVARENA želja

1

Juče je, nakon teške borbe za zdravlje, preminuo glumac i komičar Marko Živić (49).

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Marko Živić, glumac poreklom iz Kruševca, godinama nas je uveseljavao i zasmejavao, te je vest o njegovoj smrti rastužila i potresla sve one koji su se nadali pozitivnom ishodu.

 

 

Poznato je da je Marko bio u braku sa "Praktičnom ženom", Natašom Pavlović, koja se kasnije preudala i dobila dva sina. Marko posle razvoda nije govorio o svom emotivnom statusu, ali jednom je rekao da mu je neostvarena želja da postane otac.

 

― Neostvarena želja mi je da postanem otac. Znate, to je veliki profesionalni angažman, biti dobar otac, to sam naučio u svojoj porodici ― rekao je Živić u jednom od intervjua.

 

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

 

Tokom života, glumac se suočio se sa opakom bolešću, karcinomom, a tokom gostovanja u emisiji "Preživeli" govorio je o izazovnim momentima koji su mu promenili pogled na svet.

 

Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdominalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno, odmah sam se odlučio za ovu prvu. Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože, otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim — govorio je svojevremeno glumac.

 

Marko se proslavio kao voditelj emisija "Zdravo, Evropo", Audicija", a svojim fantastičnim ulogama u serijama "Folk", "Gorki plodovi", "Totalno novi talas", "Psi laju, vetar nosi", "Senke nad Balkanom" zauvek je ušao u srca gledalaca.

 

 

makonda-tracker