jedinstven

Zvali su ga da psihički diže pacijente, borio se NADLJUDSKI: Priča koja pokazuje zašto su baš svi voleli Marka Živića

0

Poznati glumac Marko Živić preminuo je juče od kovida u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", u 49. godini. Uvek nasmejani glumac važio je za jedno od omiljenih lica naše javne scene, a jednom prilikom je podelio priču koja odlično pokazuje ko je i kakav je on bio

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Filmski, pozorišni i televizijski glumac Marko Živić izgubio je jednu tešku borbu, a to nije bio jedini veliki izazov pred kojim se našao u životu.


Kako je sam pričao, 2008. godine mu je odstranjen zloćudni tumor koji mu je zahvatio delove jednjaka i želuca.

 

Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći, jer dnevno primaš šest ili osam infuzija, a jedna kaplje dva sata. Noću plačeš, jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali ― prisetio se Marko jednom prilikom.

 

Marko Živić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je glumac istakao, nije imao snage za borbu, ali se ipak borio.


Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage ― pričao je on.


Inače, Marko je samo mesec dana posle operacije igrao predstavu, na iznenađenje svih.


Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže, ali ja sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: "Je l’ može on da se smiri", a on im je samo rekao: "Ne". Ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori". I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje ― istakao je glumac.
 

 

makonda-tracker