zauvek u srcu

Vedrim DUHOM borio se protiv svih životnih nedaća: Ovako je Marko Živić govorio o braku i suočavanju sa opakom bolešću

0

Proslavljeni glumac napustio nas je u 49. godini života od poslednica virusa korona, a ova vest rastužila je ljubitelje domaće kinematografije.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Talentovani dramski umetnik Marko Živić ove večeri izgubio je bitku sa opakim virusom korona sa kojim se borio skoro mesec dana. Ova vest potresla je čitavu javnost jer su mnogi verovali da će neustrašivi glumac uspeti da pobedi u najvažnijoj borbi. 

 

Iako je tokom javnih istupanja glumac veoma retko govorio o svojim emotivnim izborima i dešavanjima, na pitanja o bivšoj supruzi Nataši Pavlović iskreno je isticao:

 

"Nataša i ja smo bili prijatelji dok smo bili u vezi, a to smo i ostali posle razvoda. Čujemo se kada su praznici, Nova godina, rođendani. Kada se sretnemo, lepo popričamo. Mislim da je to normalno. Možda su neka tuđa iskustva traumatičnija, moje nije." 

 

Tokom života proslavljeni umetnik sučio se sa opakom bolešću, karcinomom, a tokom gostovanja u emisiji "Preživeli" govorio je o izazovnim momentima koji su mu promenili pogled na svet.

 

Marko Živić
foto: Dragan Kadić

 

"Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdominalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno, odmah sam se odlučio za ovu prvu. Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože, otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim." — govorio je svojevremeno glumac.

 

Marko Živić je diplomirao glumu 1995. godine u klasi profesora Radeta Markovića kao jedan od najdarovitijih glumaca, a profesionalnu karijeru počeo je davne 2002. godine. Godinama je bio stalni član Pozorišta na Terazijama i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrao u predstavama "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo", "Let iznad kukavičjeg gnezda".

 

Mlađe generacije ga pamte kao voditelja emisija "Zdravo, Evropo", Audicija", a svojim fantastičnim ulogama u serijama "Folk", "Gorki plodovi", "Totalno novi talas", "Psi laju, vetar nosi", "Senke nad Balkanom" zauvek je ušao u srca gledalaca.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker