tužno i potresno

Ispraćamo mlade ljude, velika ŽALOST: Kolege se opraštaju od glumca Marka Živića potresnim rečima

0

Nakon vesti da nas je napustio vrsni umetnik publika, prijatelji i kolege jedva govore od šoka.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Istaknuti dramski umetnik Marko Živić izgubio je životu borbu od posledica virusa korona u 49. godini života, a ova informacija zaledila je srca građana naše zemlje jer su se svi nadali pozitivnom ishodu ove bitke.

 

Najstarija aktivna glumica Mira Banjac veoma je potresena ovom vešću ali je smogla snage da kaže nekoliko rečenica o velikom umetniku.

 

"Jao... Kako se bojim telefona svaki put kad pozvoni. Radila sam sa njim "Psi laju vetar nosi". On je bio sjajan glumac i odličan, duhovit prijatelj. Uvek je na snimanju sa njim bilo jako zanimljivo. Toliko sam se rastužila kad sam čula da je bolestan, ali sam mislila da će se izvući. On je tako zdrav dečko bio i mlad. Mentalno sjajan čovek. Žao mi je. Ja ne mogu više, ne znam šta da vam kažem. Isprćamo te mlade ljude, a ja ostajem. Strašno. Jako mi je žao, bio je sjajan čovek i glumac. Uvek je bio drugačiji i to mi se dopadalo. Velika žalost", istakla  je glumica za Kurir.

 

Markov kolega Svetislav Bule Goncić skrhan je ovim gubitkom, a kako ističe, zajedno su sarađivali na brojnim projektima.

 

Svetislav Bule Goncić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Čuo sam pre pola sata i nisam želeo da poverujem da je to istina. Jaoj, uh... Ne znam više šta da kažem, ja sam sa njim imao sreće da radim. Na više različitih projekata smo sarađivali. On je bio jedan izuzetno duhovit čovek i bez njega nijedan projekat više neće biti isti. Mnogo mi je žao,ovo je me baš potreslo, mi imamo divne uspomene. Moje saučešće porodici, ovo je za njih najveći gubitak ali i definitivno za naše pozorište".

 

Glumac Andrija Milošević oglasio se putem Instagrama i istakao kako se oseća.

 

Andrija Milošević
foto: Instagram Printscreen

"Večeras ću igrati, ovu komediju i za tebe moj druže. I aplauza deo, podelićeš sa Nešom, kao što smo nekad delili ruže".

 

Glumice Milica Milša i Eva Ras veoma su poštovale vrsnog glumca, a ovoj vesti se nisu nadale.

 

Eva Ras
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Skoro mesec dana se mučio,mnogo mi je žao. On i ja nismo sarađivali na filmovima i predstavama, znali smo se privatno. I kao čoveka i kao glumca sam ga poštovala. Često smo se sretali u društvu i na premijerama i uvek je bio izuzetno duhovit. On je bio mlad čovek, šta se ovo dešava? Zašto se ovaj kovid nameračio baš nas glumce? Mnogo je teško vreme došlo. Idalje sam u šoku, bio je divan i častan čovek. Saučešće porodici", rekla je Rasova, dok je Milša drhtavim glasom govorila.

 

Milica Milša
foto: Marina Lopičić

"Ne znam šta da kažem, ovo je sada zaista prestrašno. Marko je bio mlad čovek i ovo je tragedija koja stvarno nije smela da se desi. Marko i ja se znamo skoro 30 godina, malo manje... Igrali smo zajedno u pozorištu i na televiziji, privatno smo bili mnogo dobri prijatelji... Strašno je šta se dešava, ne mogu ovu informaciju da podnesem. Ne mogu ovo više, odbijam da prihvatim, ne želim", završava glumica za Kurir.

 

Živićeva bivša supuga Nataša Pavlović bila je zatečena ovim informacijama, te je uspela da izgovori samo jednu rečenicu.

 

"Marko je umro? Izvinite u šoku sam, ne mogu sada da govorim."

 

Nataša Pavlović
foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker