ona je heroj

Ovo definitivno NIKAD nije viđeno na pisti: Ćerka Kejt Mos nosila sitnicu koja je BACILA U DRUGI PLAN čak i modu

0

Kako je moguće da na modnoj reviji nešto bude važnije od odeće? Iznenadićete se ― i te kako je moguće, a poruka koju je uputila Lila je snažna!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lila Mos (18), ćerka supermodela Kejt Mos, predstavila modnom svetu još pre četiri godine, a spada u najpopularnije mlade devojke u današnjem modelingu. Zato ni ne čudi što je bila angažovana za nedavno održano predstavljanje kolekcije nastale u kolaboraciji brendova Fendi i Versače, a interesantno je da je nosila nešto zbog čega se o njenim fotografijama s revije i dalje priča. Naime, na Lili Mos videli smo ― insulinsku pumpu!


Njoj je, inače, dijagnostikovan dijabetes tipa 1, a pumpu je nosila na vrlo vidnom mestu, dok je šetala u zlatno-belom bodiju i jaknici. Ona nije želela da priča o ovom svom potezu, kojim je nesumnjivo privukla pažnju javnosti i podstakla razgovor o (ne)skrivanju određenih zdravstvenih stanja.


"Hvala ti što ne kriješ dijabetes! Predivna si", poručio joj je jedan pratilac, a mnogi su mu se pridružili sličnim komentarima divljenja i podrške. "Ti si heroj", "Ti si sjajan primer", "Ti si inspiracija", "Hvala ti što si pokazala da nemamo čega da se stidimo"... poručuju joj fanovi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)


Dijabetes tip 1 (diabetes mellitus) najčešće se javlja kod mladih ljudi i podrazumeva sniženu proizvodnju ili potpunu obustavu stvaranja insulina, navodi se na sajtu američke klinike Mejo. U pitanju je hormon koji je telu neophodan kako bi glukoza dospela do ćelija i pružila im energiju. Iako ne postoji lek za ovo oboljenje, ono se tretira održavanjem nivoa šećera u krvi insulinom, pravilnom ishranom i promenom životnog stila kako bi se sprečile eventualne komplikacije. Neki pacijenti koriste redovne injekcije insulina, dok drugi nose insulinske pumpe ― baš kao supermodel Lila Mos!

 

 

makonda-tracker