za divljenje

Oženio se oskarovcem, dobio sina i postao olimpijski šampion: Ovo je Tom Dejli, sportista koji hekla na tribini

Tom Dejli sportista je koji ruši tabue, jer je javno deklarisani gej muškarac

2
1 / 7 Foto: Profimedia

Tom Dejli nedavno je postao olimpijski šampion u sinhronim skokovima u vodu sa 10 metara. Zatnu medalju osvojio je sa svojim partnerom Metijem Liom

 

On je nedavno privukao pažnju javnosti zato što je došavši na tribinu da podrži svoje saigrače iz Velike Britanije sa sobom doneo materijal za pletenje. Pored toga što Toma ova radnja opušta i smiruje, on i prodaje svoje radove, a sav zarađen novac daje u humanitarne svrhe. Takođe je ispleo i sebi torbicu za zlatnu medalju.

 

Interesantno je i to da je Dejli oženjen za 20 godina starijeg scenaristu, nagrađenog Oskarom, Dastina Len Bleka. On je dobio Oskar za film "Milk" koji govori o istinitoj priči o životu aktiviste za gej prava i političara Harvija Milka.

 

Dejli i on su roditelji dečaka Roberta Reja, kojeg obično ne eksponiraju u javnosti, ali su napravili presedan, pa su objavili posebno interesantan video kako se njegov sin raduje tatinoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama. Sina, koji je na svet došao uz pomoć surogat-majke, dobili su 2018. godine.

 

@joshhelfgott

I’M CRYING🥺🥺😭 Follow for Gay News!🗞🏳️‍🌈 Congrats Tom Daley🎉🇬🇧 #lgbtq #olympics #tiktokpartner #learnontiktok

♬ Bird (Instrumental) - BLVKSHP

 

On je ponosno izjavio da je gej muškarac i dobitnik olimpijske medalje koju je smatrao da nikada neće osvojiti zbog onoga šta jeste, ali danas se može reći da je dostigao najveći u uspeh u svojoj karijeri. Dodao je i da su ga mnogi otpisivali, ali on smatra da je u nikada boljoj fizičkoj i psihičkoj formi. 

 

Prvu olimpijsku medalju osvojio je na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu gde je u pojedinačnim skokovima sa tornja zauzeo treće mesto. Četiri godine kasnije, u Riju osvaja bronzanu medalju u paru sa Danijelom Gudfeluom u sinhronizovanim skokovima sa tornja.

 

 

 

makonda-tracker