uspešna dama

Zgodna plavuša je osvojila ZLATNU MEDALJU na Olimpijadi: Valeri Alman je napustila zavodljivi PLES zbog bacanja DISKA

0

Igre u Tokiju su joj bile talične, a ovo je njena priča.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Visprena, snažna i nepokolebljiva amerikanka, Valeri Alman uspela je na ovogodišnjoj Olimpijadi u Tokiju da osvoji zlatnu medalju za svoju državu, iako je konkurencija u kategoriji bacanja diska bila nikad jača.

 

Valeri je od malih nogu trenirala ples, za koji je bila veoma talentovana, a kao takmičarka emisije "So You Think You Can Dance" nastupala je širom Amerike. Preokret se dogodio tokom početka srednje škole, kada je na nagovor sportskog trenera počela da pohađa časove atletike, ali nije znala koja disiplina bi joj najviše odgovarala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valarie Allman (@vallman123)

 

Tokom tradiconalne večere, na koju je bila pozvana od strane bacača diskova, shvatila je da bi mogla se oproba u ovoj kategoriji. Uspeh nije došao preko noći, ali trudom i odricanjem uspela je da pobedi u Tokiju, a na veliko iznenađenje iza sebe je ostavila čak i čuvenu Sandru Perković, koja je dva puta trijumfovala na ovim igrama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valarie Allman (@vallman123)

 

Almanova bacanje diskova poredi sa plesom i posebnim izražajem, a za nju ovaj sport predstavlja gracioznost, snagu i balans.

 

 

 

 

 

makonda-tracker