priča koju morate pročitati

Olimpijske igre donele RASKOL: Trojica članova tima nosili su PINK maske, a jedan crnu — i razlog ima SUROVU SIMBOLIKU

0

Kada se tim američkih mačevalaca pojavio na Olimpijskim igrama u Tokiju, na prvi pogled delovali su kao ujedinjeni tim. Drugi pogled na njih otkrio je surovu istinu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada su se četvorica članova američkog tima mačevalaca pojavila u Tokiju na Olimpijskim igrama, na prvi pogled bi se dalo zaključiti da su Džejk Hojl, Kertis Mekdauald, Jeiser Ramirez i Alen Hadžić ujedinjeni i spremni za meč protiv Japana (koji su kasnije izgubili). Drugi pogled na njih govori drugačiju priču.

 

Samo je potrebno da pogledate njihovu opremu za takmičenje i obratite pažnju na detalje.

 

Tri mačevaoca nosila su pink masku. Jedan je nosio crnu masku. To nije slučajno.

 

Hojl, Mekdauald i Ramirez protestuju protiv četvrtog člana tima, Hadžića, koji je trenutno optužen i pod istragom zbog seksualnog napada. Tri mačevaoca nosila su pink maske u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnog napada i u znak kritike Olimpijskim igrama zbog dozvoljavanja nekome ko je optužen za takav zločin da se takmiči.

 

Odlučili su da obznane da ne trpe što on stoji tu s njima. Hoće da naprave razliku između sebe i njega, te da oni ne podržavaju seksualni napad i nasilje nada ženama — rekao je izvor za BuzzFeed News. 

 

Hadžić je optužen za seksualni napad nad trima ženama u periodu između 2013. i 2015. On je sve optužbe i navode demantovao, te na kraju uspeo da svoj put ka Olimpijskim igrama učini čistim. Međutim, on je odvojen od ostalih sportista. Odseda u hotelu van Olimpijskog sela, a doputovao je nezavisno od ostatka svog tima.

 

Pink maske simbolizuju podršku, jer ta boja reprezentuje ženstvenost, saosećanje, ljubaznost. Hadžić je za USA Today rekao da se suprotstavio kolegama iz tima.

 

Nisu me pitali kako se ja osećam. Nisu pitali za moju stranu priče. Nisu tražili dokaze. Rekao sam da sam postiđen da budem deo tog tima — rekao je optuženi sportista.

 

 

makonda-tracker