dramatično

Neviđena DRAMA na Olimpijskim igrama, japanska policija na nogama: Beloruska sprinterka ne sme nazad u svoju zemlju

0

Kristina Timanovskaja došla je u sukob sa olimpijskom odborom i sada traži austrijski azil, kako bi se osećala bezbedno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedna od najzapaženijih Beloruskih sprinterki - Kristina Timanovskaja nakon nesporazuma za olimpijskim odborom svoje države, napravila je opštu pometnju u Tokiju, a trebalo je da danas da učestvuje u trci na 200 metara.

 

Ona je medijima ispričala kada su članovi delegacije nasilno želeli da je spakuju i pošalju nazad u Belorusiju, jer su joj kasno javili da je očekuje još jedna trka.

 

Kristina je odbila da izvrši naređenje, a nakon toga je zatražila pomoć japanske policije. 

 

"Treneri su mi u nedelju (31. jul) ušli u sobu i rekli da počnem da se pakujem. Sve jer sam javno prigovorila o odluci da me uvrste u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam mogla da trčim, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke." - rekla je sprinterka.

 

Kristina Timanovskaja
foto: Profimedia

Njen suprug Arsenij Zdanevič veoma je potresen ovim nemilim scenama, a trenutno se nalazi u Ukrajini, gde će se uskoro sastati sa Timanovskajom, koja je zatražila azil Austrije.

 

Novinar Tadeuš Gizan koji je u direktnoj komunikaciji sa njom ističe da se Kristina boji osude naroda, ali i svog opstanka u Belorusiji, zbog izjava.

 

Ona važi za jednu od najlepših dama svoje zemlje, koja dobija nebrojano kampanja i poziva za gostovanja, a ostaje da vidimo hoće li ova drama negativno uticati na njenu karijeru.

 

 

 

 

makonda-tracker