"SRBIJA JE OTIŠLA KORAK DALJE"

U JEDNOM GRADU SU GA UGOSTILI KAO FARAONA: Goran Bogdan OBOŽAVA Srbiju, a odnedavno je i SRPSKI KUM

2

Hrvatski glumac Goran Bogdan sve više vremena provodi u našoj zemlji, gde vredno radi, a ističe da veruje da novije srpske serije mogu da postignu veliki uspeh 

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glavni junak filma "Otac" Srdana Golubovića, poznat i kao Mustafa Golubić iz serije "Senke nad Balkanom", već neko vreme snima u našoj zemlji i oduševljen je time kako se ovde radi.


Srpska kinematografija ima veliki potencijal da dostigne kvalitet svetskih produkcija. U poslednje vreme se snima baš mnogo filmova i serija, čini mi se čak 29. Ne pamtim da se to ikada dogodilo u nekoj zemlji u regionu. I vaši glumci su veoma talentovani tako da bez problema mogu da se probiju na svetsko tržište — priča glumac za Informer i dodaje da u Hrvatskoj uopšte nije takva situacija.

 

 

U Srbiji se poslednjih godina događa prava renesansa kada je filmska umetnost u pitanju. Ne može ni da se poredi sa situacijom u okolnim zemljama. Srbija je tu otišla veliki korak dalje. Sve što vi snimite veoma je gledano u Hrvatskoj, jedva čekam trenutak kada će srpske serije početi da se prikazuju i na hrvatskim nacionalnim televizijama — govori Goran, koji je glavni lik serije Olega Novkovića "Močvara", nastale po scenariju Milene Marković.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Serija "Močvara" snima se u produkciji Telekoma, a prva epizoda premijerno će biti prikazana 6. septembra na kanalu Superstar TV.

 

Igram inspektora Nikolu i ta uloga mi je veoma teško pala. Veliki je izazov bio odigrati takav lik, ali i zadovoljstvo. Moj junak je šarmantan, ali nas dvojica ne možemo ni da se poredimo. On je mračni i poročni vitez, a ja sam dosadan u privatnom životu — ističe Goran.

 

Hrvatski glumac veruje da će se nova krimi serija dopasti gledaocima.

 

Odličan je scenario i u seriji ima dosta elemenata kriminala. Kada pogledate prvu epizodu podsetiće vas na serije rađene u holivudskoj produkciji. Verujem da smo napravili dobar posao.

 

Popularni glumac nedavno je postao srpski kum.

 

—  Dok sam snimao seriju "Vreme zla" postao sam milanovački kum. Venčao sam Virdžiniju i Đoleta, tako da ću sada morati ćešće da dolazim u Gornji Milanovac, da ih posećujem. U tom gradu su me ugostili kao faraona! Inače, cela Srbija mi je prelepa! Bio sam na Mokroj Gori, u Ljigu i u Jagodini — kaže Goran.

 

 

makonda-tracker