"OVO JE NOVO DNO"

"DA DAJANA VIDI U ŠTA SE PRETVORIO, ZAPLAKALA BI": Svet je ZGROŽEN najnovijim potezom princa Harija i Megan Markl

5


Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nisu pažljivo isplanirali svoj najnoviji potez...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dan sećanja na stradale u svetskim ratovima jedan je od najvažnijih u kalendaru britanske kraljevske porodice, a ove godine bio je to posebno emotivan dan jer princ Hari prvi put nije prisustvovao ceremoniji polaganja venaca u Londonu.


Vojvoda od Saseksa zamolio je da neko položi venac u njegovo ime, a Bakingemska palata odbila je ovaj zahtev jer se on odrekao svoje funkcije višeg člana kraljevske porodice i preselio se sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem u Los Anđeles. Princu je navodno teško palo odbijanje kraljice Elizabete II da na ovaj način ukaže svoje poštovanje prema poginulim vojnicima Britanije i Komonvelta, pa je sa suprugom odneo cveće na jedno vojno groblje u Kaliforniji, a fotografije su ubrzo obišle svet. Iako su vrlo emotivne, Hari i Megan Markl ovako su razbesneli javnost, naročito britansku. Tako se ispod vesti o ovom događaju mogu pročitati mahom negativni komentari, a među najoštrijima i najglasnijima je jedna novinarka.

 

Svaki put kad pomislim da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preterali, oni odu korak dalje — napisala je kolumnistkinja Dejli mejla Džen Mojr i nazvala njihovu posetu groblju "novim dnom".


Teško da možeš pasti niže od organizovanja fotografisanja na vojnom groblju, svetom mestu na kojem počivaju poginuli u ratu, a potom poslati fotografije širom sveta kako bi reklamirao dubinu svoje žalosti — bila je oštra ova novinarka, koja smatra i da su Hari i Megan iskoristili 90.000 grobova kao kulise.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry, Duke of Sussex (@loveprinceharry1) on


Ona je zamerila Saseksovima to što su se vozili 137 kilometara od svoje luksuzne vile u Montekitu, odneli cveće iz svoje bašte i angažovali poznatog fotografa.


Maske na licu, maske skinute. Glave spuštene, glave podignute. Klik, klik, klik — ljuta je Mojrova.


Ona je dodala da se neće iznenaditi ako ovu posetu groblju vidi u dokumentarnoj seriji o Megan i Hariju, s obzirom na to da je par nedavno potpisao ugovor s Netfliksom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crowns, Victorica Royals DA (@theroyalfamilyupdatedaily) on


Lako je razumeti zašto su želeli novi život i ko bi im mogao zameriti na tome?! Neće žaliti za time što su bili druga violina poslušnom Vilijamu i Kejt, ali sada ih muči to što im se svaki uspeh u Americi bazira na onome što su bili, a ne na onome što žele da budu, na staroj slavi, a ne na budućem sjaju. Zato i dalje glume da su plemići, drže govore i obilaze groblja po svom nahođenju. Da njegova majka vidi u šta se pretvorio njen voljeni sin, zaplakala bi — napisala je Džen Mojr.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker