borila se

NAJBLIŽE JE RANO IZGUBILA, A BRAK SA BOGATAŠEM JU JE UNIŠTIO: Život slavne kulinarske tv zvezde rastužio je publiku!

0

Najdžela je rođena 1960. u Londonu, u privilegiranoj porodici iz najviših društvenih krugova. Njen otac Najdžel Loson bio je novinar, a posle i političar i ministar finansija u vladi Margaret Tačer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nigella (@nigellalawson) on

Stariji od Najdžele 17 godina, Sači je jedan od najbogatijih Britanaca, s nekretninama i umetninama kao što su dela Dejmijena Hirsta ili Trejsi Emin čija vrednost prelazi 200 miliona dolara, ali nije je osvojio novcem.

 

"Kad ste tako dugo uz nekoga ko umire, teško je odoleti čoveku tako punom života kao Sačii pored koga se i vi osećate živim" - pravdala se Najdžela. Par se venčao 2003. u jednostavnom obredu kod kuće kojem su prisustvovali samo Najdželina deca i Sačijeva ćerka jedinica iz drugog braka, a nakon toga su njegovim privatnim avionom otputovali na medeni mesec.

 

Nije to bio brak iz snova

 

Međutim, životna radost koja je osvojila Najdželu ili je negde isparila ili nije nikad ni postojala, jer se pokazalo da Sači ne samo da ne voli izlaske ni društvo nego ne uživa ni u jelu, a najdraža su mu hrana tost s jeftinim sirnim namazom i ovsene pahuljice.

 

"Siguran sam da je Najdželina hrana fantastična, ali na mene je bačena - priznao je Sači, koji je godinama za večeru jeo samo ribu, kuvanu ili na žaru, ali bez kapi ulja, a jednom je smršao na dijeti koja se sastojala isključivo od tri tvrdo kuvana jaja za svaki obrok. Tako Najdžela opet nije imala kome da kuva kod kuće, iako je Sači dao da napravi kuhinju tačno po njenom nacrtu, jer niti je on jeo niti su pozivali goste na večere. Najdžela je tvrdila da žive mirno, rano idu na spavanje i jedu sladoled u krevetu, ali pokazalo se da u braku nije vladala baš takva idilična sloga."

 

"Čak i domaćice boginje imaju ponekad sline u nosu - izjavio je pomalo zlonamerno, na šta je Najdžela spakovala stvari i sa decom otišla iz 12 miliona funti vredne Sačijeve kuće na Iton Skveru i podnela zahtev za razvod braka. Premda je bila udata za bogataša, nikad tokom deset godina braka nije prestala da radi."

 

"Nisu to bili toliko finansijski razlozi. Mislim da je više reč o tome da zadržite delić sebe" - objasnila je Najdžela koja od Sačija nakon razvoda nije tražila novac, samo sadržaj svoje kuhinje."

 

Napokon srećna

 

Danas živi sama, više se ne brine o tome kako izgleda, uglavnom nosi kombinezone, premda tvrdi da joj loše stoje, i ne razbija glavu stvarima koje ne može da promeni. Nikad nije krila da obožava da jede i na snimanjima kulinarskih emisija znala je da dobije od pet do 10 kg, ali nikad nije držala dijetu jer to prezire. Priznala je da je u jednom trenutku angažovala ličnog trenera i smanjila unos masnoća, ne zbog linije, nego zbogzdravlja. Ali, kad su u Americi hteli da fotošopiraju plakate da bi joj smanjili stomak, odlučno je odbila.

 

"Nisam htela da budem nešto što nisam. Apsolutno sam za vežbanje, zato da mogu da jedem koliko hoću,a da se ne ugojim previše, ali ne želim da se pretvaram"- objasnila je Najdžela i dodala:

 

"Ne znam da li je to zbog karantina ili zato što sam starija, ali prestala sam toliko da razmišljam o prošlosti i da se grizem oko svega. A to je zaista divna promena. Napokon sam srećna."

 

 

 

makonda-tracker