Novi singl Bajage i Instruktora

0
Popularna rok grupa Bajaga i Instruktori objaviće 31. oktobra radijski i internet singl Ako treba da je kraj, koji najavljuje njihov dugoočekivani novi album koji treba da se pojavi tokom zime 2011/2012. godine

Premijera novog Bajaginog singla desiće se u ponedeljak 31. oktobra u podne na Long Play-ovom sajtu www.longplay.rs, kao i preko Youtube i Facebook strana, a istovremeno pesma Ako treba da je kraj biće dostupna mnogobrojnim radio stanicama u Srbiji, susedstvu i u svetu. 

- Radi se o prvoj pesmi kojom ćemo da predstavimo novi album. U pitanju je ljubavna pesma, rok balada, ali to ne znači da će i sve ostale pesme na budućem albumu biti u tom fazonu - kaže Momčilo Bajagić, autor muzike i stihova.

Ako treba da je kraj počinje izuzetno pamtljivim gitarskim motivom, a uz lagani ritam Bajaga setnu ljubavnu priču počinje stihovima Gde su oni dobri anđeli čuvari, što dolaze tiho, da poprave stvari..., da bi malo kasnije pesma narasla u veliki i zanosni refren koji punom snagom osećaja nosi sve pred sobom. Šestominutnu pesmu karakteriše čvrsta ritam sekcija, isprepletene električne i akustične gitare, a uz ženske prateće glasove, posebno toplu, retro boju daju klavir i hemond orgulje Instruktora Saše Loknera.

Producent pesme, kao i budućeg još neimenovanog albuma Bajage i Instruktora je Voja Aralica, koji je radio i prethodni CD Šou počinje u ponoć (2005).

makonda-tracker