dve decenije kasnije

"ČUO SAM PUCANJ, MOJE SRCE JE PRESTALO DA KUCA": Mnoga pitanja o tragičnoj smrti kralja mode I DALJE čekaju ODGOVOR!

0

Na današnji dan pre 23 godine ubijen je čuveni "kralj mode", Đani Versaće.

foto: Profimedia

U vreme ubistva, s Đanijem je bio njegov dugogodišnji životni partner i ljubavnik, nekadašnji model i modni kreator Antonio Damiko. Samo pukom srećom, nije s njim tog jutra izašao u šetnju.

 

– Čuo sam pucanj. Moje srce je odjednom prestalo da kuca. Istrčao sam napolje i onda video Đanija kako na stepenicama leži u krvi – ispričao je Damiko u aprilu 2017. godine i prvi put nakon 20 godina progovorio o ubistvu slavnog kreatora.

 

foto: Profimedia

Nekoliko minuta nakon ubistva, dok je još šokiran stajao na krvavim stepenicama luksuzne vile, Antoniju je prišao agent FBI i zamolio za kratak razgovor i eventualne podatke koji bi mogli da pomognu u istrazi.

1 / 4 Foto: Profimedia

Dve decenije kasnije, istraga o ubistvu Đanija Versaćea još je otvorena i mnoga pitanja čekaju odgovor.

 

Jesu li se ubica i njegova žrtva poznavali? Šta je bio istinski motiv za Kunanana? Da li je ubistvo bilo naručeno i da li je iza njega stajala mafija? Da li je Versaće bio ucenjen? Ubistvo slavnog kreatora i danas intrigira, poput ubistva Kenedija ili smrti princeze Dajane i smatra se jednim od događaja koji su obeležili 20. vek.


Vila "Casa Casuarina", kuća nekada u vlasništvu slavnog kreatora ispred koje je i ubijen, danas vredi više od 50 miliona dolara. Versaće nije štedeo da pomalo oronulu vilu iz 1930, učini luksuznim mestom za koji će znati ceo Majami. Mada, njegovo detinjstvo nije bilo ni približno spektakularno kao život u doba kada je doživeo svoj tragični kraj.


Versaćijevo carstvo procenjeno je na milijardu dolara, od čega je većinu ostavio Alegri, kćerki sestre Donatele - koja danas upravlja porodičnim modnim biznisom.

 

 

makonda-tracker