PRISETILA SE DETINJSTVA

OVE DETALJE NIKO NIJE ZNAO: Dr Darija progovorila o najtežim životnim uspomenama, a ove reči svog OCA zauvek će pamtiti

6

Svaki podatak i preporuka koju iznese jedna od najcenjenijih lekarki srpske epidemiologije sluša se s posebnom pažnjom.

foto: Miloš Tešić / ATAImages

Doktorka je istakla da joj je bujna i prelepa kosa još od malih nogu pravila probleme.

 

- Majka i otac nisu znali šta će s tolikom kosom, pa im je jedino rešenje bilo da me redovno šišaju na kratko. Sve dok sama nisam počela da održavam frizuru. Tako da ne mogu da se pohvalim uvojcima i kikama iz tog životnog perioda, samim tim ni da me je neki dečak čupkao kako bi mi stavio do znanja da mu se sviđam - rekla je doktorka.

 

- Radoholičar sam. Volim u svemu da pronađem ono što je dobro. To, nekada, nije dobro po mene, ali se nikada ne naučim pameti. Uvek se trudim da u svemu što radim nađem nešto lepo.Čak i ako nam život da potpuno praznu čaš, moj stav je – hajde da uradimo sve što je do nas kako bismo je napunili -  kaže doktorka Darija.

 

Voli da čita Mešu Selimovića, Ivu Andrića i Momu Kapora i dodaje da poslednjih godina sve manje ima vremena za beletristiku. Kafu ne pije, izbegava i razne voćkaste, ’crvene’ čajeve, ali joj posle napornog dana prijaju zeleni i od vreska.

 

I pre pandemije korona virusa često je gostovala na domaćim televizijama, ali nikad pre gledaoci je nisu ovako pažljivo slušali i gledali. A to što je u svakoj prilici doterana, kako bi, valjda, svaka žena i trebalo da izgleda kad se pojavljuje pred kamerama, postalo je njen ’veliki greh’. Možda i veći od lapsusa o datumu kad je zabeležen prvi slučaj COVIDA19 kod nas.

 

Osim u nauci, odlično se snalazi i u kuhinji i često kuva.

 

- Volim raštan sa suvim mesom, ali ga ne spremam ja, jer moj tata je pravi majstor za to čuveno hercegovačko jelo.

 

Kako kaže, u životu je najponosnija na svoju ćerku.

 

- Trudim se da svaki slobodan trenutak provedem sa njom. Mada, pošto je sad u pubertetu, ponkeda moram da je ’jurim’ kako bismo bile zajedno.

 

 

 

makonda-tracker