svaka čast!

POZNATIJI JE PO KRITIKOVANJU NOVAKA NEGO PO USPESIMA: Omraženi teniser iznenadio time kakvu je POMOĆ ponudio fanovima

0

Iako važi za drskog i prgavog, australijski teniser ipak ima veliko srce

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stravični požari u Australiji i smrtonosna pandemija koronavirusa pokazali su da Nik Kirjos ima i drugu stranu u odnosu na onu koju najčešće gledamo na terenu i slušamo u komentarima upućenim Novaku Đokoviću.

 

Ako neko ne radi, ne prima platu, ako je ostao bez hrane ili je jednostavno u teškoj situaciji… molim vas, nemojte odlaziti na spavanje gladni — napisao je Australijanac grčkog porekla na Instagramu.

 

foto: Profimedia

Nemojte da se plašite ili stidite, pošaljite mi poruku. Biću više nego srećan da podelim s vama sve što imam, makar kutiju testenine, veknu hleba, malo mleka… Ostaviću vam pred vratima, bez pogovora — dodao je u poruci koja je izazvala cunami pozitivnih komentara na popularnoj društvenoj mreži.

 

Ovo je drugi put da je ostavio Australijance "bez teksta" ove godine, nakon što je 2020. počela katastrofalnim požarima širom zemlje.

 

Nik je tada ličnim donacijama i izazovom da za svaki odservirani as tokom zimske ATP turneje odvoji novac za pomoć ugroženima pokrenuo lančanu reakciju među teniserima i teniserkama, koji su mu se rado pridružili, pa je do završetka Australijan opena prikupljena milionska pomoć.

 

***

 

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistem, može li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

 

makonda-tracker