nedostajao mu je godinama

U SRCU JE UVEK I SVUGDE NOSIO — SVOJ NIŠ: Ovako je Desimir Stanojević govorio o svom rodnom gradu

1

„Često mi supruga kaže: ‚Nije bitno da li ti prozor gleda na Tašmajdanski park ili Čair, važno je od koji para hleb kupujemo‘“, ispričao je pre nekoliko godina čuveni glumac. Ipak, njemu je Niš uvek nedostajao.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Otkako je 1991. godine zaigrao u Pozorištu na Terazijama, Desimir Stanojević živeo je u Beogradu, ali je uvek sebe smatrao samo Nišlijom. Kako je pre nekoliko godina istakao, čim stigne u svoj grad, nižu se pozivi prijatelja.

 

Kada u Niš dođem prvih sat vremena mi najteže padne. Tada zvone telefoni, odgovaram na poruke... žurim — ispričao je glumac za Prolog.

 

On je priznao da mu Niš nedostaje.

 

Često mi supruga kaže: „Nije bitno da li ti prozor gleda na Tašmajdanski park ili Čair, važno je od koji para hleb kupujemo“ — rekao je Desimir.

 

1 / 3 Foto: Marina Lopičić

 

On je, kao i svi koji su mnogo godina proveli van svog rodnog grada primetili da se mnogo toga promenilo od njegovog odlaska.

 

Na ulici srećem neke ljude koje ja više ne poznajem. Dugo već u Nišu nisam svakodnevno. U kafanama sede neki ljudi koje ja ne poznajem i zato mi preterano ne nedostaju kafane. Ali jedno je sigurno — volim da dođem u Niš i tu se dobro osećam — rekao je on.

 

Posebno mu je teško padalo što se duh njegovih sugrađana promenio.

 

Moj grad je tužan, Nišlije su tužne, hodaju netremice i gledaju samo ispred sebe. Ja ovaj grad ovako ne poznajem — bio je iskren.

 

Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros u svom stanu u Beogradu,u 69. godini, javili su domaći mediji.

 

 

makonda-tracker